Публикация

Информационен ден „Пациентът има право” в Плевен

От 8 до 13 ч. в събота на площад „Възраждане” в Плевен ще се проведе информационен ден, организиран от Конфедерация „Защита на здравето”/КЗЗ/.


Денят е част от проекта на конфедерацията „Пациентът има право”, съобщи Тодор Мангъров, председател на Асоциация „Първична пулмонална хипертония” и регионален координатор на КЗЗ за плевенска област. 

По време на информационния ден ще бъдат предоставени материали на хората, които се интересуват от пациентските си правата, както и ще се решават техни проблеми от здравната сфера.

Всеки, който смята, че са му били нарушени правата или е търпял грубо отношение ще има възможност да подаде заявление, което ще бъде внесено в Министерството на здравеопазването.

В кампанията ще се включи Катина Василева от БАЛИЗ, председателят на съюза на инвалидите в областта, Иванчо Атанасов, както и Тодор Мангъров. 

За информационната кампания в Плевен ще бъде и председателят на Конфедерация ,,Защита на здравето” – Владимир Томов, както и Диана Хаджиангелова, зам. председател на КЗЗ, и Пенка Георгиева, член на управителния съвет на КЗЗ.


Коментари