Публикация

Честит 24 Май на всички! Празникът на Славянската Писменост и Култура!

Честит 24 Май на всички! Празникът на Славянската Писменост и Култура!

Моето послание на този велик ден към всички вас е:

 

Да четем и знаците и буквите,

Да знаем и да можем,

Да искаме и се борим,

Да не се срамим да се наричаме Българи,

Да любим горещо и твърдо да говорим

Да лекуваме, но и да излекуваме!

 

Красотата на нашата азбука е в овала, симетрията и благозвучието й така както не може никоя друга азбука по света да се рисува, изговаря и празнува!

 

Светъл Празник!

Коментари

Празникът на БЪЛГАРСКАТА ПИСМЕНОСТ И КУЛТУРА,госпожо! Все пак сте "лидер на мнение"!

Имате право на забележката само по отношение на думата "Българска". Историята обаче казва друго. Всеки говори вече не за Обединение, а за Единение - славяни сме Първо, преди да станем Българи, а вече - и Европейци. Аз почитам на първо място културата, а Българска култура все още нямаме, не мислите ли?

Уважаема,доктор Костадинова! Моля ви,не забравяйте,че преди всичко сме БЪЛГАРИ! (За процента Славянски гени,няма изчерпателни данни)! Не знам,вие,как се чуствата,но се надявам да се чуствате БЪЛГАРКА,защото сте БЪЛГАРСКИ ЛЕКАР и това е жизнено важно за нас-пациентите БЪЛГАРИ! За човешкото тяло,казват,нямало,резервни части и всички ние се нуждаем непрекъснато от вас-лекарите! Нека другите професии хора да не ми се сърдят,но без тях можем! Без вас-НЕ!!! Аз,затова отлагам операцията си,въпреки нейната настъпваща наложителност! Това е един от страховете ми-не знам,колко от отговорните за БЪЛГАРСКОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ (това,не винаги са лекари),се чустват наистина БЪЛГАРИ! Историята говори,именно това,че нашата азбука е писана по поръчка на няколко наши владетели,поради необходимостта от такава сред народа и писана най-вече за БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА! Имали сме култура,уважаема,доктор Костадинова! И винаги сме били Европейци (тази част от Българите,които сме се преселили в Европа)! Но,дори и останалите по другите територии са си такива по дух! Ние (нашите предци) сме (са) дали много на света в областта на културата и изкуството! Проблема е,че след толкова робства (гръцко,турско,комунистическо) държавата ни е безвъзвратно съсипана! Трудно се възстановява разрушеното. Именно,както казвате вие,единението ни е проблема на нас Българите! И сме прекалено "толерантни"! И затова,винаги ще си бъдем под нечие робство. А аз,ще си стоя вкъщи,ще търпя и ще се превивам от болки! Докато може! Все някога идва краят. На вас ви желая да спасите много хора,защото всички най-вече на вас-лекарите и конкретно на вас,като лекар,разчитаме!!! Светли празници и здраве ви желая от сърце! <3

Благодаря ви за доверието в българския лекар! Щом има доверие - има и успех за здравето. За българското здравеопазване и култура мога да ви успокоя, че имат нужното ниво. Младите са тези, които ще доведат нещата истински докрай. Аз вярвам.

Дано! Надявам се! Дано да го доживея,това от младите! Искрено се надявам да не сте се излъгали да отидете да гласувате,днес и по такъв начин да станете част от тях ("оперативно интересните лица-политици") !

24 май е един от най-светлите празници, защото езикът, писмеността са едно от най-ценните ни притежания. Гордост е, че сме дали на света славянската писменост и от там сме сложили началото на слаявнската култура. Така че, г-н Парашкевов, празникът е на Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост . Благодаря на д-р Костадинова за прекрасните и силни пожелания, прекрасни и така нужни във времената, в окито сякаш забравяме езика си. А към г-н Парашкевов - да го помним, да го знаем, да си служим с него правилно и с добро!

Въпреки многозначителното и противоречиво изказване,госпожо Светослава Икономова,ще си позволя да ви поправя-БЪЛГАРСКАТА ПИСМЕНОСТ И БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА! "Славянска писменост и Славянска култура",никой не знае,какво е,така както пък със сигурност се знае,че Славяните са живяли в землянки под земята-тогава,когато Българите са живяли в КАМЕННИ дворци и къщи! Ами помнете го,знайте го и си служете правилно и С ДОБРО с него! Защо не го правите? И най-вече,развийте своите теории пред някой друг! На мен не ми вдъхват,никакво доверие! Разговарях с доктор Костадинова,но щом сте решили да се намесите-хубаво!

Всъщност гласувах на изборите на 26.05 и така излъчих един наш БГ евродепутат. Считам, че така "леката и неукрепнала" БГ култура ще се укрепи и затвърди. 

Да помним, знаем, и си служим с кирилицата С ДОБРО е прекрасно пожелание. Благодаря Ви :) 

Темата за изборите е съвсем друга. На изборите наблюдателите се назначават от партиите и по този начин,обществото няма никакъв контрол върху почтеността им. Наблюдателите в главната зала отстоят на много голямо разстояние от компютрите и бюлетините. Нито един кандидат-депутат няма нищо общо с Българската култура. Аз,такъв,който да е направил нещо за Българската култура не видях. С гласуването си само ставаме съучастници на мафията. Може би,единствено за Деси и Били имаше смисъл да се гласува,но като се сетя,отново за обществения "контрол" върху изборите се отчайвам. Формата на "бюлетината" би трявало да е със съвсем друга форма,защото във България само това би могло да помогне,колкото и да звучи страшно! Но,спирам до тук,за да не бъда обвинен в подтикване към насилие! Опазил ме Бог! Днес имах повод за гордост! Точно в 12:00 останах неподвижен,сведох глава и отдадох почит! Ето това е единственият,истински избор с принос към нашата,мила България!