Публикация

Честит 24 Май на всички! Празникът на Славянската Писменост и Култура!

Честит 24 Май на всички! Празникът на Славянската Писменост и Култура!

Моето послание на този велик ден към всички вас е:

 

Да четем и знаците и буквите,

Да знаем и да можем,

Да искаме и се борим,

Да не се срамим да се наричаме Българи,

Да любим горещо и твърдо да говорим

Да лекуваме, но и да излекуваме!

 

Красотата на нашата азбука е в овала, симетрията и благозвучието й така както не може никоя друга азбука по света да се рисува, изговаря и празнува!

 

Светъл Празник!

Коментари

25 май 2019 00:17

Празникът на БЪЛГАРСКАТА ПИСМЕНОСТ И КУЛТУРА,госпожо! Все пак сте "лидер на мнение"!

27 май 2019 16:36

Въпреки многозначителното и противоречиво изказване,госпожо Светослава Икономова,ще си позволя да ви поправя-БЪЛГАРСКАТА ПИСМЕНОСТ И БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА! "Славянска писменост и Славянска култура",никой не знае,какво е,така както пък със сигурност се знае,че Славяните са живяли в землянки под земята-тогава,когато Българите са живяли в КАМЕННИ дворци и къщи! Ами помнете го,знайте го и си служете правилно и С ДОБРО с него! Защо не го правите? И най-вече,развийте своите теории пред някой друг! На мен не ми вдъхват,никакво доверие! Разговарях с доктор Костадинова,но щом сте решили да се намесите-хубаво!

Всъщност гласувах на изборите на 26.05 и така излъчих един наш БГ евродепутат. Считам, че така "леката и неукрепнала" БГ култура ще се укрепи и затвърди. 

Да помним, знаем, и си служим с кирилицата С ДОБРО е прекрасно пожелание. Благодаря Ви :) 

2 юни 2019 17:04

Темата за изборите е съвсем друга. На изборите наблюдателите се назначават от партиите и по този начин,обществото няма никакъв контрол върху почтеността им. Наблюдателите в главната зала отстоят на много голямо разстояние от компютрите и бюлетините. Нито един кандидат-депутат няма нищо общо с Българската култура. Аз,такъв,който да е направил нещо за Българската култура не видях. С гласуването си само ставаме съучастници на мафията. Може би,единствено за Деси и Били имаше смисъл да се гласува,но като се сетя,отново за обществения "контрол" върху изборите се отчайвам. Формата на "бюлетината" би трявало да е със съвсем друга форма,защото във България само това би могло да помогне,колкото и да звучи страшно! Но,спирам до тук,за да не бъда обвинен в подтикване към насилие! Опазил ме Бог! Днес имах повод за гордост! Точно в 12:00 останах неподвижен,сведох глава и отдадох почит! Ето това е единственият,истински избор с принос към нашата,мила България!