Публикация

Честит 24 Май на всички! Празникът на Славянската Писменост и Култура!

Честит 24 Май на всички! Празникът на Славянската Писменост и Култура!

Моето послание на този велик ден към всички вас е:

 

Да четем и знаците и буквите,

Да знаем и да можем,

Да искаме и се борим,

Да не се срамим да се наричаме Българи,

Да любим горещо и твърдо да говорим

Да лекуваме, но и да излекуваме!

 

Красотата на нашата азбука е в овала, симетрията и благозвучието й така както не може никоя друга азбука по света да се рисува, изговаря и празнува!

 

Светъл Празник!

Коментари

25 май 2019 00:17

Празникът на БЪЛГАРСКАТА ПИСМЕНОСТ И КУЛТУРА,госпожо! Все пак сте "лидер на мнение"!

Имате право на забележката само по отношение на думата "Българска". Историята обаче казва друго. Всеки говори вече не за Обединение, а за Единение - славяни сме Първо, преди да станем Българи, а вече - и Европейци. Аз почитам на първо място културата, а Българска култура все още нямаме, не мислите ли?

25 май 2019 11:17

Уважаема,доктор Костадинова! Моля ви,не забравяйте,че преди всичко сме БЪЛГАРИ! (За процента Славянски гени,няма изчерпателни данни)! Не знам,вие,как се чуствата,но се надявам да се чуствате БЪЛГАРКА,защото сте БЪЛГАРСКИ ЛЕКАР и това е жизнено важно за нас-пациентите БЪЛГАРИ! За човешкото тяло,казват,нямало,резервни части и всички ние се нуждаем непрекъснато от вас-лекарите! Нека другите професии хора да не ми се сърдят,но без тях можем! Без вас-НЕ!!! Аз,затова отлагам операцията си,въпреки нейната настъпваща наложителност! Това е един от страховете ми-не знам,колко от отговорните за БЪЛГАРСКОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ (това,не винаги са лекари),се чустват наистина БЪЛГАРИ! Историята говори,именно това,че нашата азбука е писана по поръчка на няколко наши владетели,поради необходимостта от такава сред народа и писана най-вече за БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА! Имали сме култура,уважаема,доктор Костадинова! И винаги сме били Европейци (тази част от Българите,които сме се преселили в Европа)! Но,дори и останалите по другите територии са си такива по дух! Ние (нашите предци) сме (са) дали много на света в областта на културата и изкуството! Проблема е,че след толкова робства (гръцко,турско,комунистическо) държавата ни е безвъзвратно съсипана! Трудно се възстановява разрушеното. Именно,както казвате вие,единението ни е проблема на нас Българите! И сме прекалено "толерантни"! И затова,винаги ще си бъдем под нечие робство. А аз,ще си стоя вкъщи,ще търпя и ще се превивам от болки! Докато може! Все някога идва краят. На вас ви желая да спасите много хора,защото всички най-вече на вас-лекарите и конкретно на вас,като лекар,разчитаме!!! Светли празници и здраве ви желая от сърце! <3

Благодаря ви за доверието в българския лекар! Щом има доверие - има и успех за здравето. За българското здравеопазване и култура мога да ви успокоя, че имат нужното ниво. Младите са тези, които ще доведат нещата истински докрай. Аз вярвам.

26 май 2019 22:54

Дано! Надявам се! Дано да го доживея,това от младите! Искрено се надявам да не сте се излъгали да отидете да гласувате,днес и по такъв начин да станете част от тях ("оперативно интересните лица-политици") !

27 май 2019 16:19

24 май е един от най-светлите празници, защото езикът, писмеността са едно от най-ценните ни притежания. Гордост е, че сме дали на света славянската писменост и от там сме сложили началото на слаявнската култура. Така че, г-н Парашкевов, празникът е на Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост . Благодаря на д-р Костадинова за прекрасните и силни пожелания, прекрасни и така нужни във времената, в окито сякаш забравяме езика си. А към г-н Парашкевов - да го помним, да го знаем, да си служим с него правилно и с добро!

27 май 2019 16:36

Въпреки многозначителното и противоречиво изказване,госпожо Светослава Икономова,ще си позволя да ви поправя-БЪЛГАРСКАТА ПИСМЕНОСТ И БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА! "Славянска писменост и Славянска култура",никой не знае,какво е,така както пък със сигурност се знае,че Славяните са живяли в землянки под земята-тогава,когато Българите са живяли в КАМЕННИ дворци и къщи! Ами помнете го,знайте го и си служете правилно и С ДОБРО с него! Защо не го правите? И най-вече,развийте своите теории пред някой друг! На мен не ми вдъхват,никакво доверие! Разговарях с доктор Костадинова,но щом сте решили да се намесите-хубаво!

Всъщност гласувах на изборите на 26.05 и така излъчих един наш БГ евродепутат. Считам, че така "леката и неукрепнала" БГ култура ще се укрепи и затвърди. 

Да помним, знаем, и си служим с кирилицата С ДОБРО е прекрасно пожелание. Благодаря Ви :) 

2 юни 2019 17:04

Темата за изборите е съвсем друга. На изборите наблюдателите се назначават от партиите и по този начин,обществото няма никакъв контрол върху почтеността им. Наблюдателите в главната зала отстоят на много голямо разстояние от компютрите и бюлетините. Нито един кандидат-депутат няма нищо общо с Българската култура. Аз,такъв,който да е направил нещо за Българската култура не видях. С гласуването си само ставаме съучастници на мафията. Може би,единствено за Деси и Били имаше смисъл да се гласува,но като се сетя,отново за обществения "контрол" върху изборите се отчайвам. Формата на "бюлетината" би трявало да е със съвсем друга форма,защото във България само това би могло да помогне,колкото и да звучи страшно! Но,спирам до тук,за да не бъда обвинен в подтикване към насилие! Опазил ме Бог! Днес имах повод за гордост! Точно в 12:00 останах неподвижен,сведох глава и отдадох почит! Ето това е единственият,истински избор с принос към нашата,мила България!