Публикация

Д-р Валентин Точков е най-вдъхновяващият детски лекар

Д-р Валентин Точков е най-вдъхновяващият детски лекар

Над 300 медицински специалисти дадоха своя глас в месеца на педиатрията от кампанията Лекарят, който ме вдъхновява

 

Повече от 300 лекари, сестри и други медицински специалисти участваха в поредния етап от кампанията на CredoWeb - Лекарят, който ме вдъхновява, посветен на детските лекари. В месеца на педиатрията бяха номинирани 20 достойни специалисти, предложени от техни колеги и лечебни заведения от цялата страна. Гласуването се проведе онлайн в платформата CredoWeb от 22 април до 22 май 2019 г. 

Най-голяма подкрепа от своите колеги събра д-р Валентин Точков, началник на Отделение по педиатрия в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", Велико Търново

                                        

д-р Валентин Точков - победител в кампанията Лекарят, който ме вдъхновява - Педиатрия
д-р Валентин Точков

Д-р Точков е номиниран заради отличните му управленски и лидерски качества. Благодарение на инициираната от него кампания за основен ремонт и закупуване на оборудване и апаратура, отделението се е превърнало в една от водещите в сраната бази за специализация на млади и току-що завършили лекари. В момента там се обучават петима специализанти, което е и доказателство, че д-р Точков и екипа му са истински вдъхновители за по-младите си колеги. По идея на д-р Точков преди пет години е създадена и утвърдена Национална конференция по педиатрия. Всяка пролет тя събира във Велико Търново над 200 изявени специалисти в областта на детските болести от цялата страна.

Като победител в кампанията Лекарят, който ме вдъхновява в областта на педиатрията д-р Точков ще бъде отличен от CredoWeb със специален бадж "Лекар, който вдъхновява". За него ще бъде заснет и изработен филм, представящ професионалните му постижения.

                                         

Проф. Боряна Върбанова, сн. http://students.mu-varna.bg

 

На втора позиция по брой гласове в кампанията се нареди проф. Боряна Върбанова от Варна

Проф. Върбанова е началник Клиника по педиатрия в МБАЛ „Св. Анна“, Варна и член на академичния състав на Катедра Педиатрия при МУ - Варна. Има специалности по педиатрия, детска ревматология и клинична ревматология. Специализирала е в областта на детската ревматология и автоимунни заболявания в Холандия, Англия, Германия и Франция. Има над 70 публикации в научни списания и над 100  участия в конгреси и конференции у нас и чужбина. Основни й научни разработки са в областта на ревматологичните и автоимунни заболявания в детската възраст. Номиниран от екипа си като невероятно отдаден ръководител, учител и специалист.

                                    

проф. Ваня Недкова - номинирана в кампанията Лекарят, който ме вдъхновява
Проф. Ваня Недкова

На трето място гласовете на колегите поставиха проф. Ваня Недкова от Плевен

Проф. Недкова е началник на Клиниката по детски болести при УМБАЛ-Плевен и ръководител Катедра Педиатрия при МУ-Плевен. Има специалности по педиатрия,  медицинска генетика и детска гастроентерология и публикации в 52 български и 7 чуждестранни списания. Участва в Национален проект за генно картиране на муковисцидоза. Председател е на Националния комитет по кърмене. Ръководената от проф. Недкова клиника е единствената в региона, която съвместява функциите на общинска, районна и университетска болница. Годишно в нея постъпват за лечение над 3700 деца. Номинацията на проф. Недкова е заради дългогодишния й опит като педиатър и ръководител на Катедра Педиатрия при МУ-Плевен.

 

CredoWeb благодари на всички, които се включиха с номинации и гласове в месеца на Педиатрията. Кампанията Лекарят, който ме вдъхновява ще продължи с месец на Ревматологията. Очакваме Вашите аргументирани номинации на v.hristova@credoweb.bg. Пишете ни КОГО номинирате и ЗАЩО го номинирате!

 

Подробности за кампанията Лекарят, който ме вдъхновява и всички предишни етапи можете да видите тук>>>

*В кампанията са зачетени само гласовете от медицински специалисти, регистрирани като такива в платформата CredoWeb. Не са зачетени гласовете от профили тип „Потребител“. **В кампанията са зачетени само гласовете, подадени в посочения период от 22 април до 22 май 2019 г. ***КредоУеб не извършва никаква допълнителна селекция на излъчените кандидати. Процесът на номинации и гласуване е изцяло прозрачен.

Коментари