Публикация

5 начина да направим ума си по-бърз и ефективен

5 начина да направим ума си по-бърз и ефективен

Мозъкът е мускул, този факт отдавна не е тайна. От това как го използваме зависи и как ще ни служи. Но има и някои други "хитринки", които ще изострят мисълта ни, ще подобрят концентрацията и рефлексите на ума ни. Някои от тях изглеждат странни и дори смешни, но нищо не пречи да ги пробваме.

Ето какво съветват специалистите за  усъвършенстване на умствените ни способности:

Тренирайте двете мозъчни полукълба - за целта променете начина, по който си миете зъбите...и по-скоро - сменете ръката.

Тренирайте двете мозъчни полукълба - за целта променете начина, по който си миете зъбите...и по-скоро - сменете ръката. Обикновено имаме ръка, която е активна - с която пишем, мием си зъбите...По отношение на зъбите сменете този навик и използвайте ръката, с която по-рядко си служите. Така ще тренирате двете полукълба на мозъка си, което ще подобри паметта и скоростта на мислене.

гимнастика за умаСтимулирайте енергийните центрове с два пръста - съединете показалеца и палеца на ръката си, все едно, че показвате ОК. Според специалистите по този начин се стимулират енергийните центрове на организма. Правете това упражнение два-три пъти на ден, като палецът и показалецът трябва да стоят съединени в продължение на 5-6 минути и през това време са правят дълбоки вдишвания и издишвания.

Масажирайте точките на ума - Вземете орехи и започнете бавно да ги въртите между дланите си, засягайки всяка точка

Масажирайте точките на ума - Вземете орехи и започнете бавно да ги въртите между дланите си, засягайки всяка точка. Започнете с лявата ръка върху дясната, а после обратно. Учените твърдят, че по този начин се събуждат всички участъци върху дланите, които отговарят за мозъчната активност.

 

Превенция срещу деменция - опитайте се да запомните рисунка и да я възпроизведете по памет, така вие ще тренирате мозъка си и ще го предпазите от склероза и други проблеми.

Музикотерапия за обща кондиция - според експертите музиката може да предизвиква не само емоционални преживявания

Музикотерапия за обща кондиция - според експертите музиката може да предизвиква не само емоционални преживявания, а и да активира мисловните процеси. Оказва благоприятно влияние върху нервната система, настроението и паметта.

Коментари