Публикация

Месец на Ревматологията! Гласувайте за колегата, който Ви вдъхновява!

Месец на Ревматологията! Гласувайте за колегата, който Ви вдъхновява!

Кампанията на CredoWeb Лекарят, който ме вдъхновява продължава с месец на Ревматологията. От 29 май до 29 юни 2019г. Вие – българските лекари, имате възможност да номинирате, гласувате и излъчите най-достойния и вдъхновяващ професионалист в областта на ревматологията. Той може да бъде:

 

  • Ваш учител, който Ви е запалил по медицината или по специалността Ви;
    колега, от когото се възхищавате;
  • млад специалист, който Ви кара да чувствате удовлетворен, че след Вас идва ново  достойно поколение медици;
  • новатор, който прилага иновативни методи и прославя българската медицина по света;
  • мениджър, превърнал болницата/клиниката Ви в модерно лечебно заведение;
  • лидер, който се бори за достойно възнаграждение и условия на труд.

За да гласувате в кампанията, трябва да сте регистриран в CredoWeb медицински специалист - лекар, специализант, друг медицински специалист, медицинска сестра, фармацевт, студент  по медицина или здравен експерт

Можете да дадете своя вот за всеки номиниран, независимо дали е от Вашата специалност или град. Гласуването става чрез бутона + ПОСЛЕДВАЙ на CredoWeb профила на номинирания лекар.

 

*Ако вече следвате профила на номинирания колега, трябва да натиснете бутона два пъти, за да спрете следването и да го последвате отново. Само така системата ще отчете Вашия глас!

 

За най-вдъхновяващ ревматолог ще бъде обявен специалистът, събрал най-голяма подкрепа от колеги в периода на кампанията. Победителят ще получи специалната значка на CredoWeb "Лекар, който вдъхновява". За него ще бъде заснет и изработен филм, представящ професионалните му постижения.

 

Пълните подробности и правила за участие в кампанията ще намерите тук>>>

Месец на Ревматологията в кампанията Лекарят, който ме вдъхновява

Ето кои са номинираните ревматолози до момента:

Проф. Златимир Коларов е началник отделение Системни заболявания на съединителната тъкан" към УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, София. Автор е на над 500 научни статии и съобщения, отпечатани в български и чужди списания и представени на научни форуми в страната и чужбина, на три самостоятелни научни монографии и на други три в съавторство. Председател на Българското медицинско дружество по остеопороза и остеоартроза и на Съюза на писателите-лекари в България „Димитър Димов“, заместник председател на Българското дружество по ревматология, заместник секретар на UMEM (Международен съюз на лекарите-писатели), главен редактор на сп. Topmedica, заместник главен редактор на сп. Ревматология и сп. Съвременна медицина. Автор е на поредица от книги в помощ на пациентите с ревматоидни заболявания. Номиниран е от своите колеги, които вдъхновява с всеотдайните си грижи за пациентите и своя огромен принос в научната и обществена дейност.

Гласувайте за проф. Коларов тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Проф. Румен Стоилов е началник на отделението по Възпалителни ставни заболявания в УМБАЛ „Св. Иван Рилски”, София. Има специалност по вътрешни болести и специалност кардиоревматология. Специализирал е в ревматологичната клиника на болница Кошен – Париж, Франция. Участвал е и в редица курсове по организация и управление на здравеопазването, като фармакоикономика, GCP, СДО по здравен мениджмънт. Повече от 28 години е част от екипа на Клиниката по ревматология на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. Проф. д-р Румен Стоилов е и Председател на Българското дружество по ревматология. Номиниран е заради огромния му принос в областта на ревматологията и развитието на тази специалност в България.

Гласувайте за проф. Стоилов тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Таня Алексиева е главен асистент в Катедра Вътрешни болести на Университетска болница - Стара Загора. Завършва медицина във ВМИ Стара Загора през 1988г. Има две специалности по вътрешни болести и ревматология. Специалист по ставни пункции, периставни инжекции, ехография на стави, остеометрии. Хората от екипа й я определят като изключителна и харизматична личност. Номинирана като стандарт за поведение към пациента и колегиалните отношения. Всеотдайна и амбициозна в работата си, вдъхваща уважение и доверие сред колеги и пациенти.  Д-р Алексиева е доказала своя професионализъм и високо ниво на колегиалност.

Гласувайте за д-р Алексиева тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Доц. Любомир Маринчев е началник на Отделението по ревматология в УМБАЛ "Софиямед". От 2009 г. и понастоящем е един от рецензентите на британското ревматологично списание “Rheumatology”, от 2015 - на американското научно - медицинско списание “Medical Science Monitor”. Преподава на студенти по медицина и фармация, общопрактикуващи лекари и специализанти по вътрешни болести и ревматология в Медицински Университет София и студени в Медицински Факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. Номиниран е от своите колеги, заради приноса си в обучението на млади лекари в областта на ревматологията.

Гласувайте за доц. Маринчев тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Проф. Анастас Баталов е началник Клиника по Ревматология в УМБАЛ "Каспела" в Пловдив и ръководител на Катедрата по пропедевтика на Вътрешните болести в Медицинския университет в Пловдив. Президент е на Българската Асоциация за Мускулоскелетен Ултразвук (БАМСУ). Професорът е зам.-председател на Българското национално дружество по Ревматология и на редакционната колегия на списания Ревматология и МEDICAL Magazine. Член е на издателския борд на списание "Rheumatology International". През 1994 г. за пръв път в България въвежда ставната ехография, като нова инструментална методика в Ревматологията. На същата тема има и защитена дисертация. Номиниран е от своите колеги заради своето високо ниво на компетентност своя професионализъм. Младите лекари го ценят като свой учител, на когото винаги могат да разчитат, ако се сблъскат със сложен и заплетен случай. Водещият специалист има над 200 публикации в български и международни списания и повече от 100 пъти е цитиран. Той е вицепрезидент на Тенис и Ски клуб на лекарите в България.

Гласувайте за проф. Баталов тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Любомир Сапунджиев е началник на Отделението по ревматология към УМБАЛ ''Пълмед'', Пловдив. Завършва медицина в МУ- Пловдив и има специалности по вътрешни болести и по ревматология. Преди да стане началник отделение той е практикувал в Клиниката по ревматология в УМБАЛ ''Св. Георги'', където е съчетавал работата с преподавателска дейност, тъй като е бил асистент към Медицински университет-Пловдив цели 12 години. Научните му интереси са в областта на диагностиката и лечението на остеопорозата и кристалните артропатии. Стремежът му да развива медицинската дейност в повереното му отделение си личи от множеството научни събития, които той и екипът му посещават, както и от новите методите на диагностика и лечение, които въвежда. Сред тях е модерен уред за остеодензитометрия като основен метод за измерване на костна плътност. Колегите му го определят като всеотдаен лекар и добър учител, който с гордост би носил титлата ''Лекар, който вдъхновява''.

Гласувайте за д-р Сапунджиев тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Доц. Николай Николов е началник на Клиника по ревматология при УМБАЛ „Д-р Георги Странски“, Плевен. Той е номиниран заради факта, че благодарение на него от 1 септември, 2015 г. е разкрита Клиниката по ревматология като самоятелна болнична структура. Под ръководството на доц. Николов вече 7 млади лекари се обучават и специализират ревматология. Той е и автор на 6 специализирани книги, над 30 публикации в Български и чуждестранни медии, участвал е в над 30 български и международни ревматологични конгреси. Осъществява широка обществена дейност  като председател на ОС на БЧК - Ловеч, председател и член на НКК на БЧК - Ловеч. Бил е общински съветник, председател на комисията по здравеопазване и спорт в града на люляците, както и Лекар на годината за 2007.

Гласувайте за доц. Николов тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Доц. Мариела Генева-Попова е началник Клиника по ревматология към УМБАЛ "св. Георги" Пловдив и преподавател в МУ- Пловдив. Притежава три специалности - вътрешни, инфекциозни болести и ревматология, както и магистратура по здравен мениджмънт и професионална квалификация по психотерапия и приложна психология. Номинирана по време на Националната конференция по ревматология 2019 г. като човек, достоен за уважение и изключителен специалист с поглед приоритетно обърнат към пациентите. Винаги в крак с последните новости в ревматологията.

Гласувайте за доц. Генева тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Проф. Стоянка Владева е началник Клиника по Ревматология в УМБАЛ "Проф. Ст. Киркович" Стара Загора и главен асистент в Катедра по Вътрешни болести при Тракийски университет, Стара Загора. Има специалности по вътрешни болести и ревматология. Завършва следдипломно обучение по ревматология в Оксфорд, Великобритания със стипендия на EULAR (Европейската лига по ревматология).  Има Европейски сертификат за ставна ехография. Води теоретично обучение на специализантите по клинична специалност Ревматология и модул Ревматология за специалност Общопрактикуващ лекар. Има множество публикации в международни и национални списания, сборници и учебници.  Участва в годишната конференция на EULAR за пациенти с ревматични болести, проведена за първи път в България през 2016 г.. Проф. Владева е председател на Асоциация "Стара Загора срещу Остеопорозата" и управител на един от 54-те Националните центрове по остеопороза. Главен изследовател е на множество клинични изпитвания при различни ревматологични заболявания. Има дългогодишна амбулаторна практика с 352 диспансернни пациенти.

Номинирана е от своите колеги, които вдъхновява с професионализъм, високо ниво на колегиалностсвоя и принос в научната и обществена дейност. Винаги в крак с последните новости в ревматологията. Номинирана от колегите си заради своята човечност и отдаденост на работата.

Гласувайте за проф. Владева тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Светослав Димитров е специалист от Клиниката по ревматология към УМБАЛ „Света Марина", Варна и асистент по ревматология към УС по кардиология и ревматология. Завършва медицина с отличен успех в МУ-Варна, за което е удостоен с наградата „Златен Хипократ" и право на специализация по избор. Избира да продължи своя професионален път в УМБАЛ "Св. Марина", Варна. Има в редица курсове и специализации у нас и в чужбина - Берлин, Загреб, Абърдийн. Участва в клинични проучвания в областта на ревматоиден артрит, анкилозиращ спондилит и системен лупус еритематодес. Координатор е за Северна и Източна България на Българска Асоциация за Мускуло-Скелетен Ултразвук (БАМСУ). Номиниран от колегите си катуo буден млад специалист с изключителен принос за авторитета и позициите на Клиниката по ревматология  към УМБАЛ "Св. Марина".

Гласувайте за д-р Димитров тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Ирина Момчева е старши лекар в Отделение по ревматология на УМБАЛ Бургас. Завършила е медицина в МУ - Пловдив през 1993г. Има придобити специалности по ревматология и вътрешни болести. Член е на Дружество по Ревматология; Дружество по Остеопороза и Остеоартроза; Дружество по ставна ехография; Член на Съвета към Отделение по ревматология на УМБАЛ Бургас. Д-р Момчева е номинирана от своите колеги като вдъхновяващ и провокиращ интереса им към практическите умения в ревматологията и интерпретация на диференциално-диагностични казуси.

Гласувайте за д-р Момчева тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Севдалина Ламбова е преподавател в Катедрата по пропедевтика на вътрешните болести в МУ-Пловдив. Има придобити специалности по вътрешни болести и ревматология. Придобива научна степен "Доктор" за защитен дисертационен труд на тема "Роля на капиляроскопията в ревматологията". Д-р Ламбова разработва и защитава своя дисертационен труд в Justus Liebig University Giessen, Germany, под научното ръководство на световноизвестния ревматолог Prof. Ulf Müller-Ladner. Съгласно авторитетната научна база данни "Scopus" (Elsevier), д-р Ламбова има 37 научни публикации, 390 цитирания и h-index: 10 (най-високи научни показатели измежду всички ревматолози в България). Преминава няколко следдипломни обучения по ревматология в чужбина, под егидата на European League Against Rheumatism (EULAR). Научните интереси и публикационната активност на д-р Ламбова са в областта на ролята на капиляроскопията в ревматологията, микроциркулаторни промени при ревматични заболявания, патогенеза и лечение на феномен на Рейно, прогресивна системна склероза, новости в диагностиката и лечението на възпалителни ставни болести, системни заболявания на съединителната тъкан, остеоартроза. Д-р Ламбова е номинирана от своите колеги, заради високата си теоретична и практическа подготовка, както и за ежедневно демонстрирания професионализъм и блестящи научни постижения. Според колегите си, тя е пример за отличен ревматолог и еталон за подражание на всички млади лекари в България.

Гласувайте за д-р Ламбова тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Доц. Кирил Яблански е началник на Клиниката по ревматология в МБАЛ "Св. Пантелеймон" в Плевен. Член на Съюза на учените в България, на Научното  дружество по ревматология, на Научното  дружество по кардиология. Има 112 научни труда. Участвал е в 26 международни многоцентрови клинични проучвания. Младите му колеги го уважават като свой вдъхновяващ учител, ерудиран специалист и прекрасен лекар. По думите им той ги мотивира да се развиват с отношенето си към пациентите и високите стандарти в професията, които задава.

Гласувайте за доц. Яблански тук чрез бутона+ ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Камен Клинканов е лекар-ординатор в отделението по ревматология на УМБАЛ Пълмед, Пловдив. Има специалности по Вътрешни болести и Ревматология. От 1997 г. до момента е асистент в МУ - Пловдив. Преподава ревматология и вътрешни болести на чуждестранни студенти на английски език. От средта на 2016 г. става част от екипа на Ревматологично отделение към УМБАЛ "Пълмед". Притежава сертификат за ставна ехография. Номиниран по време на ревматологичната конференция в Златни пясъци като авторитетен и уважаван лекар и преподавател.

Гласувайте за д-р Клинканов тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Юлий Спасов е ревматолог в УМБАЛ "Еврохоспитал Пловдив". Той е потомствен лекар, наследил професията от своята майка. Завършва МУ – Пловдив през 1987 г. и започва работа по разпределение  в Пещера. Придобива специалност по вътрешни болести, а по-късно по ревматология. Работил е като лекар, ординатор във вътрешно спешно приемно отделение към УМБАЛ „Св.Георги“ и като ревматолог в ДКЦ – 2, МБАЛ Пловдив, МБАЛ „Св.Мина“. В Еврохоспитал е още от създаването на болницата. Номиниран е от колега АГ-специалист, която консултира всички свои пациентки с остеопороза с д-р Спасов. Определя го като прекрасен специалист и човек, от когото се възхищават лекари и пациенти.

Гласувайте за д-р Спасов тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

Вашите аргументирани номинации за ревматолог можете да изпращате през целия период на кампанията (29 май - 29 юни 2019г.) на имейл v.hristova@credoweb.bg! Пишете ни КОГО номинирате и ЗАЩО го номинирате!

*В кампанията ще бъдат зачетени само гласовете от медицински специалисти, регистрирани като такива в платформата CredoWeb. Не се зачитат гласовете от профили тип „Потребител“. **В кампанията ще бъдат зачетени само гласовете, подадени в посочения период от 29 май до 29 юни 2019 г. ***КредоУеб не извършва никаква допълнителна селекция на излъчените кандидати. Процесът на номинации и гласуване е изцяло прозрачен.

Коментари