Публикация

Актьор от медицински сериал в разтърсващ филм срещу наркозависимостта (ВИДЕО)

Актьор от медицински сериал в разтърсващ филм срещу наркозависимостта (ВИДЕО)

„Доза щастие“ не е поредният филм за зависимостите, а лента с голяма кауза. Разказ, по действителен случай. Без цензура и от първо лице - за жестоката участ на попадналите в този капан. Това е мотивът на Алек Алексиев (публиката го познава от хитовия медицинския сериал „Откраднат живот“) не само да участва, но и да продуцира филма.

 

Сега той влиза в ролята на бивш съпруг на зависима.

 

Александър Алексиев
Александър Алексиев

 

В специално интервю за Кредоуеб той поясни, че

„Доза щастие“ е филм в памет на напусналата ни наскоро журналистка Весела Тотева

През 2016 г. Тотева написа „Падение и спасение“ – изповедта на една хероинова наркоманка. Книга, в която тя изля душата си за преживения в миналото 7-годишен ад. Пъкъл, в който влиза след като посяга към хероина в търсене на изконното желание за любов и щастие, за което бленува всеки от нас. Книга, която сега е „превърната“ във филм, чиято мисия е да предотврати, информира и помогне най-вече на младите и объркани хора.

 

Весела успява да се измъкне от този капан, а филмът, колкото и да е драматичен, е с позитивен и щастлив финал.

 

В ролята на самата Весела Тотева не е професионална актриса, а най-близкият й човек – нейната дъщеря Валентина Каролева. Режисьор на лентата е Яна Титова, а оператор - Мартин Балкански.

Премиерата на филма е на 8 ноември тази година

Защо е толкова важно за екипа, създал лентата, тя да бъде видяна от възможно повече хора -  вижте във видеото с актьора Алек Алексиев.

 

С него разговаря Милен Кирилов:

Коментари