Публикация

Музиканти и актьори ще подкрепят "Невидимата МС" с концерт пред НДК

Музиканти и актьори ще подкрепят "Невидимата МС" с концерт пред НДК

Световният ден на множествената склероза ще бъде отбелязан на 30 май с впечатляващ концерт, в който изтъкнати български изпълнители ще подкрепят всички хора, които се борят със заболяването.

Невидимата МС

е мотото на кампанията за 2019 г. и цели да извади проблемите на хората с множествена склероза от невидимата зона и да информира обществото за предизвикателствата, пред които са изправени.

 

Събитието ще се проведе в парка зад Националния дворец на културата от 17:00 до 19:00 часа днес, 30 май.

 

Музикантите от група P.I.F. с песента си "Понякога", посветена на болестта, ще излязат на сцената, за да подкрепят инициативата. Сред изпълнителите, които ще се включат в концерта, са възпитаниците от Училище за певци, трио „Ы”, трио „Тринити“, „D Stars“, Ансамбъл за народни песни и танци – град Пазарджик, актьорите Филип Аврамов, Лара Златарева, Росен Пенчев, Мариана Йотова. Всеки, който иска да присъства, може да го направи напълно безплатно. 

Невидимата МС

Зад инициативата застават хора, които вече са срещнали очи в очи заболяването и разказват своите лични истории. Вижте видеата за трудния път на приемането и за възможния път на живеенето с МС.

Множествената склероза (МС) е хронично инвалидизиращо заболяване,

което в световен мащаб засяга над 4 млн. души. В България се смята, че болните са близо 10 000 макар да няма регистър, който да сочи точна статистика. Всяка година около 80 души чуват тежката диагноза. Диагностицираните са млади хора,  между 20- и 40-годишни. Най-младият пациент е едва 12-годишен. 

Коментари