Публикация

Д-р Фернандо Санча води Академия Lumenis в София

Д-р Фернандо Санча води Академия Lumenis в София

За пореден път българска болница стана място за провеждане на международна Академия по лазерна урология. Огромният опит на екипа на Хил клиник, експертизата на ръководителя му д-р Санча, наличната най-модерна техника и доверието на много пациенти бяха мотивите на световния производител на медицинска техника Lumenis да организира Академията в София.

 

Д-р Санча впечатли международните гости както с теорията, така и с демонстрациите на лазерна енуклеация на увеличена простатна жлеза. Всяка негова оперативна намеса е бърза, ефективна и с отличен медицински резултат. Ползва се най-ново поколение лазер -  MOSES Pulse™120H на Lumenis. Сред гостите са един от известните аржентиски уролози д-р Агулар от Аржентина, както и д-р Кафка и проф. д-р Чертин от Израел.

 

Лазерът, с който се направиха няколко случая при пациенти с много напреднал стадий на ДПХ /доброкачествено увеличена простата/ е от новото поколение на Луменис. Този последен модел носи името на библейския герой Моисей и предлага на опитния оператор неизчерпаеми възможности да премахне увеличената простата без значение от нейния размер или наличие на камъни. Лазерът е комбиниран както за безкръвно премахване на увеличена простата, така и има пулсова технология за разбиване на урологични конкременти.

 

Технологията MOSES се счита за последно ниво иновация и е защитена с патенти.

 

Днес д-р Санча е лектор и на XIII Национален по конгрес по Урология.

 

Там той ще изнесе лекция пред българските си колеги уролози като им представи своя авторски метод за ен-блок енуклеация при ДПХ с лазер.

 

 

Коментари