Публикация

Доц. Калин Михов е новият председател на Българската асоциация по артроскопия и спортна травматология

Доц. Калин Михов е новият председател на Българската асоциация по артроскопия и спортна травматология

Началникът на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна доц. Калин Михов е новият председател на Българската асоциация по артроскопия и спортна травматология. Той беше избран на отчетно-изборното събрание, което се проведе на 31 май в рамките на X-ия международен симпозиум на Българската ортопедична и травматологична асоциация (БОТА) и XIII-ата конференция на Българската асоциация по артроскопия и спортна травматология (БААСТ), които се проведоха в периода 30 май – 1 юни край Варна.

 

По време на най-значимата научна конференция в областта на ортопедията и травматологията в страната,

бяха извършени 3 демонстрации за индивидуално колянно протезиране

от екипа на доц. Михов и френския ортопед проф. Мишел Бонин. Проф. Бонин е един от създателите на индивидуалното колянно протезиране, председател на дружеството по колянно и тазобедрено протезиране във Франция и един от световните лидери в протезирането въобще.

В конференцията участваха близо 300 водещи специалисти

в областта на ортопедията, травматологията и спортната медицина от България, Франция, Германия, Турция, Катар, Швейцария и др.
Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна е една от водещите клиники в Европа в колянното протезиране, като е единствената в България, в която се поставят напълно индивидуални коленни стави.

Доц. д-р Калин Михов притежава национален сертификат за ендопротезиране и артроскопия на стави

Член е на ESSKA (Европейска асоциация по артроскопия, колянна хирургия и спортна травматология). С 20 години опит и изявени интереси в областта на гръбначната хирургия, ендопротезирането на стави, артроскопия на колянна, тазобедрена и глезенна става. Има над 30 публикации в областта на диагностиката и лечението на ортопедо-травматологичните заболявания и над 100 участия в национални и международни форуми.

Коментари