Публикация

Eкипът на MSD България засади 40 дръвчета в София

Eкипът на MSD България засади 40 дръвчета в София

Екипът на фармацевтична компания MSD България засади 40 дръвчета в София. Инициативата е част от проект на Столичната община за залесяване на града.

Зелената инициатива се проведе в рамките на кампанията „Помагаме за по-добър живот”

която MSD организира под мотото „Засади растение, създай бъдеще“. Тя е продължение на проект, който компанията стартира през 2018 г. с цел трайно увеличаване на зелените площи на територията на България.

 

Това е второто голямо събитие, насочено към екологично устойчивото развитие и социалната отговорност към обществото. Миналата година екипът на MSD постави началото на екоинициативата, като засади 56 дръвчета в центъра на Банско с идеята да помогне изграждането на по-добра зелена система на града.

 

За втора поредна година служителите на компанията се включиха активно в кампанията, като яежь засадиха 40 дръвчета – борове и липи, този път в София, в района на Борисовата градина и на СБАЛАГ „Майчин дом“.

 

Така показаха, че грижата за околната среда е от изключителна важност и демонстрираха желанието си да работят активно за опазването на природата.

Изключително горди сме, че подкрепихме инициативата на Столичната община за залесяване на София. Екипът на MSD България никога не пропуска възможност да помогне за здравето и благосъстоянието на обществото с огромна енергия и страст! Имаме желание да продължим да работим активно за опазването на зелените системи на градовете в България

- заяви изпълнителният директор на MSD България – Константинос Папаянис.

 

 

 

Коментари