Публикация

Болница „Св. Иван Рилски” в София с нова апаратура

Университетската болница „Свети Иван Рилски” в София се сдоби с модерна апаратура. Биплановата ангиографска система позволява прецизно диагностициране и успешно лечение на съдови заболявания на мозъка и гръбначния стълб.


Проектът за доставка на апаратурата е осъществен от „Софарма Трейдинг” АД, като споразумението включва и инсталация, обучения, лицензиране и застраховка на оборудването. Стойността на договора за уреда е 2 350 000 лв. 

Ангиографът (модел Innova 3131) е произведен от американската компания „Дженерал електрик”, чийто основен вносител за България е „Софарма Трейдинг” АД. Проектът е уникален по рода си, тъй като до момента това е единственият модел бипланов ангиограф, работещ у нас. Този, както и много други завършени проекти, са част от партньорството между двете компании, което гарантира висококачествени услуги и ноу-хау на световно ниво.

Биплановата ангиографска система покрива всички изисквания за интервенционална неврорентгенологична дейност, спестявайки голяма част от отворените рутинни неврохирургични операции по отношение на съдовата патология като аневризми и артерио-венозни малформации.

Уредът също така дава възможност за ранно неоперативно лечение на исхемичен мозъчен инсулт чрез извършването на тромболиза на място.

Дистрибуцията на висококачествена медицинска апаратура, произведена от световни лидери в областта, е част от стратегията на „Софарма Трейдинг” АД  за диверсификация на продажбите и навлизане в нови пазари и доставянето на нови продуктови категории.

Откакто е започнала дистрибуцията на медицинска апаратура компанията е реализирала 11 проекта на обща стойност 17 026 859 лв. До края на 2010 г. предстои да осъществи още един на стойност 4 800 000 лв.

Коментари