Публикация

ВМА с урок за мотористи как да спасяват животи при инцидент на пътя

ВМА с урок за мотористи как да спасяват животи при инцидент на пътя

Летният сезон вече е в разгара си, активният мотосезон започна преди няколко месеца и все по-често покрай нас профучават любителите на високите скорости.

 

Често пъти обаче, пътувайки към страхотни емоции, ставаме свидетели или участници в инциденти на пътя. И понеже никой не е застрахован, е хубаво да знаем как да реагираме в такава ситуация.

 

В тази връзка,

ВМА и най-голямата мотоорганизация в България „Sofia Riders” отново се обединиха в битката за спасяването на човешки животи


По време на поредното Мото училище за безопасност бяха дискутирани редица въпроси, свързани с безопасното шофиране, значимостта на екипировката, техническа изправност на мотоциклета.

 

Урок за „платинените 10 минути” изнесе д-р Емил Кържин, част от екипа на реанимацията на ВМА. Той обясни, че именно това е времето, което е най-важно при тежки инциденти, така че пострадалият да има шанс да оцелее.
Според него

най-важното

е ако не сме сигурни, че можем да помогнем на пострадалия, по-добре да не го пипаме и да изчакаме появата на Бърза помощ. Паниката в такива случаи е излишна.

Карайте разумно, защото скоростта убива. И не забравяйте, че ви може да внимавате, но другите – не. Бъдете дисциплинирани и подготвени, заяви д-р Кържин.

Коментари