Публикация

В София се провежда Световната среща на детските кардиолози и кардиохирурзи

В София се провежда Световната среща на детските кардиолози и кардиохирурзи

От 20 до 22 юни 2019 г. в София ще се проведе Първата съвместна среща между Европейската асоциация на детските сърдечни хирурзи  (European Congenital Heart Surgeons Association (ECHSA) и Световната организация по детска и конгенитална сърдечна хирургия  (World Society for Pediatric and Congenital Heart Surgery (WSPCHS).

Исторически форум

Организаторите наричат тази среща „историческа“, защото двете най-големи и авторитетни организации на медицински специалисти, занимаващи се с проблемите на пациенти с вродени сърдечни малформации, провеждат съвместно и за първи път подобна среща. На общия форум в България ще участват детски кардиолози и кардиохирурзи от цял свят, заедно със специалисти анестезиология, интензивно лечение, психология, неонатология, гинеколози и др. Световният елит в областта на детската кардиохирургия и кардиология ще обсъжда и представи важни  клинични случаи в сърдечната хирургична практика.

 

Домакини на форума са проф. Христо Червенков от Монреал, Канада, изпълнителен директор и президент-основател на Световната организация по детска сърдечна хирургия и д-р Стоян Лазаров детски кардиохирург от Националната кардиологична болница в София, член на Европейската асоциация и член на управителния съвет на Световното дружество.

Мултидисциплинарен курс

В рамките на софийската среща, 19 юни, сряда е отделен за мултидисциплинарен курс „Мениджмънт на критично болните кърмачета и деца – проследяване от неонаталния период и след раждането“. Негов модератор е д-р Стоян Лазаров.  

Коментари