Публикация

Ден на отворените врати в МУ - Варна

Ден на отворените врати в МУ - Варна

За втори път тази година на 21 юни ще се проведе Ден на отворените врати за бъдещите чуждестранни студенти в Медицински университет – Варна.

Университетът ще отвори врати за ученици, кандидат-студенти, родители и гости

Организаторите на събитието обещават да разкажат и покажат интересни и неочаквани неща на своите гости. Посетителите ще имат възможността да наблюдават човешката анатомия чрез модерна 3D технология и виртуална микроскопия, да разгледат една от най-богатите музейни сбирки по анатомия, да се запознаят с предимствата на Blackboard платформата и със симулаторите, използвани за обучение на студентите, както и учебната база на университета.

Гостите ще се срещнат с екипа на отдела, отговорен за кандидатстудентската кампания и бъдещите си преподаватели

както и с настоящи чуждестранни студенти в университета.
Следващата дата за нашите университетски Дни на отворените врати 2019 за чуждестранни кандидат-студенти е 26 юли.

 

Медицинският университет във Варна се слави като един от най-космополитните университети от дълго време

В момента тук се обучават студенти от над 45 страни от целия свят

Специалното внимание върху практическата част в процеса на обучение, ангажираността на преподавателите за овладяването на знания и реализацията на всеки един студент, отличната база за обучение, Европейското приложение към дипломата, което завършилите получават, и не на последно място благоприятното географско положение на града – това са само някои от причините, поради които Медицински университет - Варна привлича толкова много чуждестранни студенти.

 

Коментари