Публикация

Невероятни, но ефикасни съвети за отслабване

Известно е, че за да отслабнем, трябва да ядем по-малко и да се движим повече, но изследванията показват, че има и други начини за загуба на излишното тегло.


Опитайте някои от следните съвети, които гарантирано ще ви помогнат да отслабнете, без да се подлагате на тежки и строги диети:

- Хората, които се подлагат на акупунктура веднъж седмично, може да отслабнат с 4,5 килограма за 3 месеца. Чрез натискане на определени точки по тялото се изпращат електрически сигнали за подтискане на апетита. 

- Подправяйте редовно киселото мляко с канела, за да изгаряте мазнини. Тази подправка е мощен стимулатор на метаболизма. С половин чаена лъжичка канела на ден може да отслабнете с 1 килограм за месец.

- Напускайте работното си място по време на обедната почивка. Така ще консумирате дневно по 250 калории по-малко от хората, които похапват зад бюрото си, докато работят.
 
- Смейте се на воля. Ако се смеете по 10-15 минути на ден, ще увеличите седмичното изразходване на енергия с до 280 калории.

- Една чаша сок от моркови на ден ще ви помогне да загубите до 2 килограма за 12 седмици. Той е богат на фибри и хранителни вещества, които горят мазнините.

- Приемайте добавки от калций. Ще стопите 2,6 % повече тлъстини от тези, които не го взимат.

- За да изгаряте повече калории, тренирайте или работете в такт с музика. Така ще се уморите и по-малко.

- Консумацията на червени меса може да ви помогне да отслабнете. Те осигуряват протеини, които поддържат мускулната маса, а мускулите изгарят 4 пъти повече калории от тлъстините.
 
- Не спортувайте сами. Тренирайте с приятели и ще отслабнете с една трета повече, отколкото ако правите упражнения сами. Когато тренират групово, хората са по-мотивирани и се окуражават взаимно.
 
- Яжте червени чушки. Tе съдържат капсацин, който засилва метаболизма с 25%.
 
- Стресът на работното място е най-главната причина за преяждането. Дишайте дълбоко от време на време по 2 минути, като се съсредоточавате върху диафрагмата. Така ще огладнявате по-трудно.

- Сутрешната гимнастика помага за по-бързото изгаряне на мазнините. По това време се отслабва най-лесно, защото организмът изразходва резервите от мазнините, за да си осигури енергия за деня.
 
- Между основните хранения изяждайте по 3 богати на протеини закуски, които съдържат по 250 калории. Например нарязани пилешки гърди или 185 грама риба тон с тънка филийка препечен хляб. Така ще увеличите шансовете да отслабнете с 30%.
 
- Изключвайте телевизора, докато се храните, защото разсейването отлага момента, в който приключвате с яденето. Това може да ви спести увеличаване на теглото с 3,5 килограма годишно.

- Добавяйте соев сос към ястията, за да отслабнете. Установено е, че соевите протеини си взаимодействат с рецепторите в мозъка, които съобщават, че сме утолили глада си.
 
- Нарязвайте на парченца храната си, за да приемате 20% по-малко калории. Нарязаната храна изглежда с 27% повече, отколкото същото количество цели продукти. По този начин няма да препълните чинията си.

- Идеална закуска срещу натрупване на тлъстини е парче диня или пъпеш, последвано от едно яйце. Богатото на протеини яйце неутрализира въглехидратите в плодовете.

- Една чаша червено вино предпазва от трупането на тлъстини, особено в коремната област. Ресвератролът в гроздето спира развитието на мастните клетки около талията.
 
- Слушайте приятна музика, докато се храните. Така ще се отпуснете, ще дъвчете по-бавно, ще ядете по-малко и ще спрете, когато се нахраните.

- След хранене дъвчете 15 минути дъвка без захар и отново след 2 часа, за да избегнете желанието за следобедна закуска.
 
- Правете повече секс. Освен че ще изгаряте по 150 калории за 20 минути, ще активирате хормоните, които засилват метаболизма и укрепват мускулите.

- Яжте нарове. Те намаляват склонността на организма да трупа мазнини и са толкова сладки, че отслабват апетита към сладки храни.

- Печете месото на скара, защото при този процес на обработка от него изтичат излишните мазнини.

- Пийте зелен чай. Той съдържа вещество, което влияе на оксидирането на мазнините и метаболизма.

- Яжте зрял фасул веднъж седмично. Той съдържа ензим, който сигнализира на организма да разгражда натрупаните тлъстини, зарежда с енергия и подобрява метаболизма.

- Дайте предимство на спанака пред всички зелени зеленчуци. Той осигурява двойно повече фибри, което помага на организма да обработва мазнините по-ефикасно.
 
- Яжте козе сирене. То има с 40% по-малко калории от кравето сирене.

- Включете лещата във всяко ядене, за да отслабнете със 7 килограма за 10 седмици. Тя е пълна с аминокиселината леуцин, която изгаря бързо мазнините.

- Яжте „добри мазнини”, за да изгорите тлъстините. Те се съдържат в яйцата, орехите и олиото от рапица. Освен това намаляват и риска от сърдечни заболявания.

- Пийте сокове с пулпа. Допълнителните фибри в тях засищат за по-дълго време.

- Закусвайте. Хората, които пропускат да задействат метаболизма си със закуска, поемат дневно по 100 калории повече.

- Изяждайте по 1 ябълка 15 минути преди хранене. След това ще консумирате средно 187 по-малко калории.
 
- Заливайте салатите с малко зехтин. Съдържащите се в него полезни мастни киселини активизират един протеин, който създава чувство за ситост, и по този начин предпазва от преяждане.
 
- Добавяйте домати към сандвичите, за да не огладнявате бързо. Те подтискат хормона грелин, който е отговорен за пристъпите на глад.

- Осигурете си 3-часови интервали между храненията. Така няма да нарушите метаболизма си.

- Яжте ананаси. Те не само засилват метаболизма, но съдържат и бромелин, която разгражда протеините.

- Добавяйте червен пипер към ястията. Смлените червени чушки съдържат 6 пъти повече витамин С от доматите, който е решаващ за превръщането на мазнините в енергия.

- Слагайте оцет в салатите и сосовете. В него има оцетна киселина, която ускорява изгарянето на мазнините.
 
- Хранете се на масата. Така ще консумирате с една трета по-малко, отколкото ако похапвате в движение.

- Яжте царевичен чипс. Мазнините в него са наполовина по-малко, отколкото в стандартния.

- Хранете се в компания. Установено е, че хората се нагаждат към количеството храна, която изяждат партньорите им. Обедът с приятелка означава 35% по-малко калории.

- Не яжте това, което не расте, не ходи и не плува. Обработените храни са пълни с трансмазнини и изкуствени подсладители.
 
- Ходете след тренировка, за да продължите дейността на ензимите, които топят мазнините. Прекаленото застояване ги дезактивира.
 
- Избягвайте енергийните напитки. Енергията, която те дават, спада бързо и от тях се пълнее.

- Използвайте обезмаслено мляко. Освен че има наполовина по-малко калории от пълномасленото, то е по-богато на калций и фосфор, които помагат за разграждането на мазнините в клетките.

Коментари