Публикация

Ясни са най-добрите фармацевти за 2019 г.

Ясни са най-добрите фармацевти за 2019 г.

РФК Враца бе избрана за регионална фармацевтична колегия

 

Българският фармацевтичен съюз (БФС) отличи 10-те най-добри магистър-фармацевти за 2019 г. и връчи приза Регионална фармацевтична колегия на годината. Това се случи на тържествената церемония в рамките на

13-ото издание на Българските фармацевтични дни в курорта Боровец 

По предложение на регионалните фармацевтични колегии УС на съюза награди за издигане престижа на професията, за цялостен принос към съсловието и висок професионализъм:

 

Цецка Алексиева-Джабирова,  РФК Благоевград,

Мария Златева, РФК Бургас 

Станислава Дякова, РФК Варна

Катя Александрова, РФК Видин

Анна Пенева-Йорданова, РФК Враца

Петя Петрова, РФК Плевен

Мария Филипова, РФК Пловдив

Кристиян Кирилов, РФК София, столична

Марияна Тенева, РФК Търговище

Мария Русева, РФК Шумен

 

По традиция магистър-фармацевтите от цялата страна посрещат Еньовден заедно и приемат този ден от народния календар за свой професионален празник, денят, когато билките са лековити, а водата има магически сили.

“Съхранената традиция, присъствието на близо 1000 фармацевти от всички регионални фармацевтични колегии и сфери на професионална реализация показват, че съсловието ни е единно в отпор на опитите да се дискредитират и омаловажат усилията на медицинските специалисти за поддържане на качеството и достъпа на българските граждани до системата на здравеопазването. В потвърждение на това е и тазгодишният фокус на съсловното ни събитие - новите Правила за добра фармацевтична практика”,  заяви професор Илко Гетов, председател на съсловната организация  при откриването на форума.

 

Регионална фармацевтична колегия на годината стана РФК Враца. Представителите й получиха плакет от миналогодишните носители - фармацевтите от РФК Стара Загора.

 

Коментари

Браво Ани