Публикация

CredoWeb обяви награда за фармацевт Лидер на мнение

CredoWeb обяви награда за фармацевт Лидер на мнение

За четвърти пореден път CredoWeb отправи  предизвикателство към фармацевтичната гилдия и я призова не само да заявява активна позиция по ключовите за съсловието проблеми, а да го прави с помощта на модерните дигитални технологии. Това стана

по време на официалната церемония на 13-ото издание на Българските фармацевтични дни в курорта Боровец

На него присъстваха над 800 магистър-фармацевти от цялата страна, 60 фармацевтични компании и фармацевтичните факултети на медицинските университети у нас.

Тази година наградата за дигитално активен фармацевт ще се даде за най-активно участие във виртуалните дискусии в CredoWeb. На базата на участието и споделените позиции и коментари в тях ще бъде излъчен ЛИДЕР НА МНЕНИЕ сред българските фармацевти, обяви Лиляна Филипова, мениджър Ключови клиенти.

 

Лиляна Филипова

Победителят ще получи парична награда в рамките на 500 лв. и ще бъде обявен на церемонията за Деня на фармацевта през февруари 2020 г.

Миналата година наградата за дигитално активен фармацевт отиде при маг.-фарм. Ростислав Курдов от Ст. Загора за проекта Съветите на  фармацевта.

Първият носител на наградата бе маг.-фарм. Дорияна Чакърова от Аптека 1 в Асеновград. Преди това CredoWeb отличи аптеки Радикс – Бургас, малка регионална верига аптеки, която привлече вниманието на потребителите в платформата с професионалното си присъствие. 

В платформата вече членуват над 1500 магистър-фармацевти, които имат възможност да комуникират с водещи специалисти

по различни въпроси, важни за ежедневната им дейност. Виртуалните събития дават възможност на фармацевтите да разширяват знанията си за продукти, диагнози, както и да изразяват становище и да споделят опит по важни за гилдията въпроси като верификацията на лекарствата, системата на ИАЛ за проследяване на лекарствата от позитивния лекарствен списък и свързаните с това приходи и разходи, като мярка срещу паралелния износ, новата система за отчитане на аптеките пред НЗОК, която трябва да влезе в сила през април, промените, които НАП въвежда за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти чрез касовите апарати, предстоящото въвеждане на електронното здравеопазване, което се очаква да е факт до края на годината.

 

 

 

 

Коментари