Публикация

Нови линейки за Кърджали и областта

Нови линейки за Кърджали и областта

Град Кърджали и областта ще получат общо 14 нови линейки, които ще бъдат доставени по линия на големия проект за модернизация на спешната помощ в страната.
Първата линейка тип Б вече е в Спешния център в града, втората – тип С, се очаква през средата на юли.

 

Това заяви министър Кирил Ананиев при посещението си в областния град.

 

Там той присъства на представянето на две високотехнологични линейки, с които ще разполага Центърът за спешна медицинска помощ.

Санитарните автомобили са закупени по проект

„Получаване на спешна/ежедневна медицинска помощ чрез насърчаване на иновациите в трансграничния регион Гърция-България”, съфинансиран от Европейския съюз чрез програмата за трансграничното сътрудничество ИНТЕРРЕГ 2014-2020 г.

Това е район с труднодостъпни места, а с новите линейки ще се осигури здравна грижа за всеки пациент. Линейки с такъв тип оборудване няма на други места у нас, посочи още здравният министър.

Той коментира, че основен момент в проекта за трансгранично сътрудничество е

повишаването капацитета на здравните специалисти

от двете страни на границата, обмяна на опит, както и намаляване на негативните ефекти от пътнотранспортните произшествия и инцидентите в пограничните региони.


Здравният министър поздрави екипите на ЦСМП-Кърджали и на техните партньори от гр. Кавала за успешното реализиране на проекта.

 

По-късно днес в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ – Кърджали министър Ананиев ще представи прилагането на Методиката за формиране на разходите за персонал пред ръководствата на кърджалийската многопрофилна болница, МБАЛ – Хасково и МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” – Смолян.

Коментари

Чудесна придобивка за региона!