Публикация

Швейцарска компания пуска презервативи за деца

Швейцарски производител на презервативи е пуснал в продажба детски презервативи с цел да се предпазят тийнейджърите от болести, предавани по полов път, съобщава Ей Би Си.


За да запознаят подрастващите с опасностите от практикуването на секс без предпазни мерки, от фирмата решили да не използват традиционни методи - с брошури и четене на лекции в училище, преминали направо към разработването на кондоми с по-малки размери.  

Според статистиката все повече деца започват да правят секс на 12-годишна възраст. При това повечето момчета изобщо не ползват предпазни средства, а ако имат желание, то не могат да си намерят подходящ размер. В резултат на това се стига до сериозни заболявания, които децата се срамуват да лекуват.

Експерти обаче смятат, че нетрадиционното решение може да доведе до насърчаване на ранния секс, вместо да предотврати разпространението на различни полови инфекции и нежелана бременност.

От компанията пък твърдят, че децата не могат да бъдат спрени да имат полови контакти, но може да им се осигурят необходимите защитни средства. 

Коментари