Публикация

Лекари от „Пирогов“ прегледаха над 350 деца от Силистра

Лекари от „Пирогов“ прегледаха над 350 деца от Силистра

Над 350 деца от Силистра прегледа екипът на Национална програма „Детско здраве – Пирогов“. Водещите специалисти от университетската спешна болница посетиха града по покана на кмета д-р Юлиян Найденов.

 

Във високо специализираните профилактични прегледи се включиха ортопедите проф. Асен Балтов -директор на „Пирогов“, и д-р Ели Иванова, шефът на УНГ отделението д-р Асен Меджидиев и д-р Александър Ников; детският хирург д-р Георги Балканджиев, неврохирургът д-р Георги Юруков, кардиологът д-р Галина Тодорова, офталмологът д-р Лариса Пенева, урологът д-р Симеон Андреев и специалистът по образна диагностика д-р Ваня Страхинова.

 

Проф. Балтов и д-р Меджидиев обещаха, че екипът ще се върне отново в Силистра, за да извърши продължаващо проследяване на състоянието на пациенти, при които са констатирани проблеми. Обобщен анализ на здравословните проблеми, които са установени от екипа, ще бъде изпратен до лекарите в Силистра, за да са информирани какво са регистрирали детските специалисти от „Пирогов“.

До този момент в рамките на НП „Детско здраве Пирогов“ са прегледани над 16 000 деца

от цялата страна. Следващият град, който ще посети екипът, е Хасково. Там лекарите ще преглеждат през този месец (юли).

Коментари