Публикация

Медици от Видин с колективна оставка

Медици от Видин с колективна оставка

Медици от болница „Св. Петка“ във Видин подадоха колективна оставка. След месеци на финансови проблеми и протести над 100 медицински сестри, рентгенолози и лаборанти обявиха, че напускат. Към тях се присъединяват и шестима лекари, включително двама завеждащи отделение, съобщи Нова телевизия.

Основният аргумент на напускащите е унизително заплащане и недостиг на кадри

Според тях решенията на проблема са изчерпани след срещите между ръководството на болницата и здравния министър преди дни.

 

Междувременно стана ясно, че във Видин граждани излизат на протест с искане да се запази целостта на останалата вече единствена болница в областта.

 

Ако се стигне до преструктуриране във видинската болница, то ще е под ръководството на здравното министерство, коментира директорът й Цветан Василев, цитиран от БНР.
Според него има отделения, които и сега не работят добре.

Аз съм съгласен с министъра, че има отделения, които не работят както трябва. А не работят, защото няма лекари. Това са различни неща. Едното са факти, другото са евентуални бъдещи действия, които въобще не са коментирани. Ако ще се решава нещо, то ще се решава в бъдеще време и всичко ще се прецизира, анализира и така, изтъкна д-р Василев.

Според лекари и медицински специалисти промени са нужни, но не и затваряне на отделения

През миналата седмица здравният министър Кирил Ананиев съобщи, че предстои преструктуриране на областните болници в Северозападна България. Дни по-късно той обаче уточни, че „областните болници са кръвоносната система на здравеопазването“ (…) и „не му е минавало и през ума да затворя областна болница“.

Коментари

Не оставки! Тояги вземете! С оставки нищо не става!