Публикация

Тенденцията в стоматологията – защита и възстановяване на естествените зъби

Тенденцията в стоматологията – защита и възстановяване на естествените зъби

Стоматологът д-р Емил Димитров е единственият български зъболекар, участвал в 21-вата годишна конференция на Италианската академия за консервативна и възстановителна стоматология в Болоня

 

 

Красивата и естествена усмивка е безспорен израз на любов и отношение към себе си, самоуважение и чувство за красота. Грижата за естетичната усмивка е приоритет в имиджа на все повече хора от различни възрасти. Лекарите по дентална медицина развиват своите практики и умения, като следват световните тенденции – запазване, поддържане и възстановяване на естествените зъби. Безспорно това е правилният подход за осигуряване на дългосрочно и работещо решение за здравето в устата.

В началото на месец май в Болоня се проведе 21-вата годишна конференция на Италианската академия за консервативна и възстановителна стоматология към Международната академия по адхезивна  стоматология -“#Worn_Dentition: The Adhesive Way”. Конференцията предостави уникална възможност за усъвършенстване на клиничните способности на над 1000 лекари по дентална медицина от целия свят. Бяха представени новите международни клинични изследвания, поддържащи и ръководещи абразивната възстановителна стоматология.

Единственият български лекар по дентална медицина, който участва в конгреса, е д-р Емил Димитров, собственик на Дентално студио „Д-р Димитрови“ в гр. Русе. „Силно съм впечатлен от споделения опит и показаните умения от колегите. Световните тенденции в стоматологията са в мултидисциплинарния възстановителен подход към пациента с износени зъби. Има нови открития в областта на адхезивната стоматология и съвременни материали, които предлагат директни или индиректни възможности за възстановяване – тези методи бяха немислими преди години – споделя д-р Димитров. – За мен беше изключително интересна срещата с д-р Марсело Каламита, световноизвестен бразилски специалист, който предостави стъпка по стъпка ръководство за дигитално естетично възстановително планиране на комплексни случаи за лечение на пациенти с износване и загуба на вертикален размер. Разгледахме различни клинични подходи за постигане на пълна функционална рехабилитация. Световната естетична дентална медицина се фокусира в цялостния процес за възстановяване и аз съм щастлив, че това е и основната специализация на лекарите в нашата клиника!“

 

В България са единици денталните лекари, специализирали в този сложен и цялостен процес за възстановяване на зъбите. Екипът на д-р Димитров възстановява изтритите зъби, чрез скулптиране директно в устата с композит. Той се наслагва на местата, където има липса на зъбна тъкан, като имитира напълно емайл, дентин и формата на зъбите. Процедурата се прави с локална упойка и всички зъби се възстановяват в рамките на няколко дни. Специалисти, които искат да се усъвършенстват в съвременните тенденции могат да се запишат на индивидуален курс в русенската клиника.
 

Коментари