Публикация

Проф. Златимир Коларов бе избран за най-вдъхновяващ ревматолог

Проф. Златимир Коларов бе избран за най-вдъхновяващ ревматолог

Известният медик и писател събра най-голяма подкрепа в Месеца на ревматологията от кампанията Лекарят, който ме вдъхновява

 

Над 150 лекари, сестри, фармацевти, здравни експерти и други медицински специалисти дадоха своя глас в Месеца на ревматологията от кампанията Лекарят, който ме вдъхновява. Вотът се проведе онлайн в платформата CredoWeb и в него бяха номинирани 15 достойни специалисти, предложени от техни колеги и лечебни заведения от цялата страна. 

 

Целта на кампанията е да даде шанс на лекарското съсловие да излъчи знакови професионалисти в различните специалности, които с примера си увличат гилдията, карат колегите си да вървят напред и да се развиват. В рамките на един месец от 27 май до 27 юни 2019 г. всички работещи в здравната система специалисти и експерти имаха право да номинират и подкрепят най-вдъхновяващите специалисти в областта на ревматологията. 

Най-силна подкрепа от гилдията в Месеца на ревматологията получи проф. Златимир Коларов от София

проф. Златимир Коларов - Лекарят, който ме вдъхновява
проф. Златимир Коларов

 

Проф. Коларов е началник отделение Системни заболявания на съединителната тъкан" към УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. Той е автор на над 500 научни статии и съобщения, отпечатани в български и чужди списания и представени на научни форуми в страната и чужбина, на три самостоятелни научни монографии и на други три в съавторство. Председател на Българското медицинско дружество по остеопороза и остеоартроза и на Съюза на писателите-лекари в България „Димитър Димов“, заместник председател на Българското дружество по ревматология, заместник секретар на UMEM (Международен съюз на лекарите-писатели), главен редактор на сп. Topmedica, заместник главен редактор на сп. Ревматология и сп. Съвременна медицина. Автор е на поредица от книги в помощ на пациентите с ревматоидни заболявания. Вдъхновява своите колеги с всеотдайните си грижи за пациентите и своя огромен принос в научната и обществена дейност.

Като най-вдъхновяващ сред ревматолозите проф. Коларов ще получи специалната значка на CredoWeb - ЛЕКАР, КОЙТО ВДЪХНОВЯВА. За него ще бъде заснет и филм, представящ многобройните му професионални постижения.

    

доц. Николай Николов - Лекаря, който ме вдъхновява
Доц. Николай Николов

 

На втора позиция вотът на колегите постави доц. Николай Николов от Плевен

Доц. Николов е началник на Клиника по ревматология при УМБАЛ „Д-р Георги Странски“, Плевен. Той е номиниран заради факта, че благодарение на него от 1 септември, 2015 г. е разкрита Клиниката по ревматология като самоятелна болнична структура. Под ръководството на доц. Николов вече 7 млади лекари се обучават и специализират ревматология. Той е и автор на 6 специализирани книги, над 30 публикации в Български и чуждестранни медии, участвал е в над 30 български и международни ревматологични конгреси. Осъществява широка обществена дейност  като председател на ОС на БЧК - Ловеч, председател и член на НКК на БЧК - Ловеч. Бил е общински съветник, председател на комисията по здравеопазване и спорт в града на люляците, както и Лекар на годината за 2007.

 

д-р светослав Димитров - кампания Лекарят, който ме вдъхновява
д-р Светослав Димитров

Третото място гласуването на лекарите отреди за младата надежда на варненската ревматология д-р Светослав Димитров 

Д-р Димитров е специалист от Клиниката по ревматология към УМБАЛ „Света Марина", Варна и асистент по ревматология към УС по кардиология и ревматология. Завършва медицина с отличен успех в МУ-Варна, за което е удостоен с наградата „Златен Хипократ" и право на специализация по избор. Избира да продължи своя професионален път в УМБАЛ "Св. Марина", Варна. Има в редица курсове и специализации у нас и в чужбина - Берлин, Загреб, Абърдийн. Участва в клинични проучвания в областта на ревматоиден артрит, анкилозиращ спондилит и системен лупус еритематодес. Координатор е за Северна и Източна България на Българска Асоциация за Мускуло-Скелетен Ултразвук (БАМСУ). Номиниран от колегите си катo буден млад специалист с изключителен принос за авторитета и позициите на Клиниката по ревматология  към УМБАЛ "Св. Марина".

 

CredoWeb благодари на всички, които се включиха с номинации и гласове в месеца на Ревматологията. Кампанията Лекарят, който ме вдъхновява ще продължи с месец на Дерматологията. Очакваме Вашите аргументирани номинации на v.hristova@credoweb.bg. Пишете ни КОГО номинирате и ЗАЩО го номинирате!

 

Подробности за кампанията Лекарят, който ме вдъхновява и всички предишни етапи можете да видите тук>>>

Коментари