Публикация

Комисията по отбрана изслуша началника на ВМА: Депутатите впечатлени от резултатите

Комисията по отбрана изслуша началника на ВМА: Депутатите впечатлени от резултатите

Имайки предвид резултатите от работата на генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски през последните две години, мога да подчертая, че той напълно оправдава концепцията, която беше разработил.

Резултатите от работата на ВМА

както по лечебно-диагностичната част и по обучението, така и по медицинското осигуряване на войските показват, че той здраво държи кормилото на академията.

 

Това заяви заместник-министърът на отбраната ген. Атанас Запрянов при представянето на генерал-майор Мутафчийски в Комисията по отбрана по повод повишаването му в по-горно военно звание.

Ген. Мутафчийски е правилният човек на правилното място в правилното време, защото е първият началник, който погледна сериозно на военните способности, на ролята на ВМА в отбраната на държавата и особено в осигуряването на войските при операции, изтъкна заместник-министърът.

Генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски запозна депутатите с изпълнението на задачите, които стоят пред ВМА. Всички се убедиха, че има

сериозно развитие и много иновативни решения

Това беше подкрепено и в изказванията на председателя на комисията Константин Попов:

От това, което беше представено, мога да кажа, че се работи усилено върху развитието на ВМА в областта на военните способности и издигането на авторитета на болницата като високотехнологична.

Коментари

Какви войски,като то,ние войска нямаме! Чии войски? То,това да не е бакалия! За гражданите кажете,какво лечение осигурявате? - Никакво!