Публикация

Столичната лекарска колегия си сътрудничи с водеща турска клиника

Столичната лекарска колегия си сътрудничи с водеща турска клиника

Столичната лекарска колегия на БЛС сключи договор за съвместно сътрудничество в областта на научната и учебна дейност с една от водещите турски клиники „Лив Хоспитал“ в Истанбул.

 

В периода 16 – 19 юни представители на софийската колегия посетиха болницата в Истанбул и подписаха Рамков договор за съвместно сътрудничество с медицинска организация. Благодарение на него

членовете на колегията от всички медицински заведения в София ще могат да провеждат следдипломно обучение

специализации и продължаващото медицинско обучение на лекарите във всяка от болниците, които са част от групата „Лив Хоспитал“ в Турция, съобщиха от колегията.

 

Координаторът на болничната група „Лив Хоспитал“ Мери Истироти запозна зам.-председателя д-р Ваньо Видков, главния секретар д-р Павлина Здравкова и отговорника за международната дейност доц. Николай Велинов със структурата и извършваната дейност от всички лечебни заведения на групата „Лив Хоспитал“.


Мери Истироти остана силно впечатлена от дейността на Столичната лекарска колегия на БЛС, в резултат на което предложи

5 млади лекари, определени от наша страна, да проведат обучение в Университетската болница „Лив Хоспитал“

без да заплащат обучението си.

 

Сред присъстващите беше и ректорът на Медицинския университет към същата медицинска организация. Той покани представителите на специално посещение в ръководеното от него висше учебно заведение.

 

Представи подробно реда и условията за обучение на студентите, както и научни постижения в областта на медицината.

 

Благодарение на ползотворния разговор се начертаха перспективи за съвместна дейност и предложението наше лекари да осъществяват научната си дейност там, допълват от СЛК.

 

Коментари

Те-Турците са световно известни мислители,учени и философи!