Публикация

Над 900 кандидат-студенти се явяват на редовен изпит по химия в МУ-Варна

Над 900 кандидат-студенти се явяват на редовен изпит по химия в МУ-Варна

Днес, 8 юли 2019 година, се провежда редовният изпит по химия за специалностите „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“ в Медицински университет – Варна.

Броят на кандидат-студентите, които се явяват на изпита, е над 900

Част от кандидатите са останали доволни от оценките си на предварителния изпит, провел се през месец април и няма да се явяват на изпит през днешния ден.
На тази дата на изпит се явяват и кандидат-студентите за уникалната за страната програма за придобиване на квалификация „Военен лекар“.

През новата учебна година в МУ-Варна ще бъдат приети за обучение нови 20 студенти

като обучението ще се осъществява съвместно с Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ – гр. Варна, и Военномедицинска академия – София.

 

В 8:45 часа в I-ва Аудитория в присъствието на зам.-ректора по учебната дейност на университета проф. д-р Албена Керековска беше изтеглена комбинация от задачи и тестови въпроси върху материала от 8-и, 9-и и 10-и клас.

За трета поредна година изпитният тест беше генериран чрез специализиран софтуер

на живо пред кандидат-студенти и родители, като цялата процедура беше предава в реално време по видеоконферентна връзка до други изпитни аудитории.

 

При традиционно голям интерес премина първата част от приема на документи за кандидатстване за предстоящата учебна 2019/2020 година, приключила в полунощ на 26 юни 2019 година. Както и през изминалите кампании най-многобройни са кандидат-студентите за специалностите „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“ в МУ-Варна и специалността „Помощник-фармацевт“, изучавана в Медицински колеж – Варна.

 

Устойчиво висок е и броят на кандидат-студентите, които избраха да подадат документите си онлайн.

 

Пожелаваме успешно представяне на кандидатите!

 

 

 

Коментари