Публикация

Безплатни прегледи за кокалчета на краката през целия Юли

Безплатни прегледи за кокалчета на краката през целия Юли

 

Много голям процент хора страдат от тази деформация на ходилото, а не знаят, че само след 15- минутна интервенция могат да решат проблема.

Тъй като лятото е най-подходящото време за корекция на кокалчетата,

специалистите от отделение по Ортопедия и травматология към университетска болница „Пълмед“ ще фокусират вниманието си през юЛи към предоставяне на безплатни профилактични прегледи и съвети към пациентите.

 

Самото състояние представлява изкривяване на палеца на ходилото в посока малките пръсти, като впоследствие се оформя костна издутина по вътрешната повърхност на стъпалото и освен естетически дискомфорт, състоянието влошава и качеството на живот на хората. Халукс валгус донякъде е и професионално заболяване.

Среща се по-често при хора, чийто професии налагат носенето на тесни обувки - модели, работници в различни фабрики, строители и др.

Специалистите припомнят, че правилната предварителна оценка на ходилото (по външни, рентгенови и плантографски критерии) могат да доведат до решаването на проблема успешно и съветват пациентите да забравят насложените от миналото страхове.

 

В УМБАЛ „Пълмед“ се прилага нов вид операция, неприлагана до сега в България и след изключително кратък период пациентите се чувстват добре, ходят без болка и с минимален дискомфорт на удобни широки обувки.От болницата съобщават, че профилактичните безплатни прегледи ще се състоят през целия юли вторник и сряда от 13:00 - 16:00 часа след предварително записване на регистратурата на болницата.

Коментари

"Пълмед" гр.Пловдив включена ли е профилактичните безплатни прегледи?