Публикация

Месец на Дерматологията! Гласувайте за колегата, който ви вдъхновява!

Месец на Дерматологията! Гласувайте за колегата, който ви вдъхновява!

Кампанията на CredoWeb Лекарят, който ме вдъхновява продължава с Месец на ДЕРМАТОЛОГИЯТА. От 10 юли до 16 август 2019г. Вие – българските лекари, имате възможност да номинирате, гласувате и излъчите най-достойния и вдъхновяващ професионалист по кожни и венерически болести.

Той може да бъде:

 

  • Ваш учител, който Ви е запалил по медицината или по специалността Ви;
  • колега, от когото се възхищавате;
  • млад специалист, който Ви кара да чувствате удовлетворен, че след Вас идва ново  достойно поколение медици;
  • новатор, който прилага иновативни методи и прославя българската медицина по света;
  • мениджър, превърнал болницата/клиниката Ви в модерно лечебно заведение;
  • лидер, който се бори за достойно възнаграждение и условия на труд.

За да гласувате в кампанията, трябва да сте регистриран в CredoWeb медицински специалист - лекар, специализант, друг медицински специалист, медицинска сестра, фармацевт, студент  по медицина или здравен експерт

Можете да дадете своя вот за всеки номиниран, независимо дали е от Вашата специалност или град. Гласуването става чрез бутона + ПОСЛЕДВАЙ на CredoWeb профила на номинирания лекар.

 

*Ако вече следвате профила на номинирания колега, трябва да натиснете бутона два пъти, за да спрете следването и да го последвате отново. Само така системата ще отчете Вашия глас!

 

*Ако искате да номинирате колега, чието име не фигурира в списъка с вече номинираните дерматолози, пишете ни на имейл v.hristova@credoweb.bg! Пишете ни КОГО номинирате и ЗАЩО го номинирате!

 

За най-вдъхновяващ ДЕРМАТОЛОГ ще бъде обявен специалистът, събрал най-голяма подкрепа от колеги в периода на кампанията. Победителят ще получи специалната значка на CredoWeb "Лекар, който вдъхновява". За него ще бъде заснет и изработен филм, представящ професионалните му постижения.

 

Пълните подробности и правила за участие в кампанията ще намерите тук>>>

Лекарят, който ме вдъхновява - ДЕРМАТОЛОГИЯ

Ето кои са номинираните до момента дерматолози:

 

Проф. Евгения Христакиева е ръководител на Клиниката по дерматология към УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора. Председател на Българо-немското дерматологично дружество, на Югоизточния клон на Българско дружество по дерматология (БДД) и член на Управителния съвет на БДД. Координатор в Европейската референтна мрежа за редки заболявания в подгрупата ALLOCATE за фамилната форма на гнойния хидраденит и асоциираните с него синдроми. Работила е в болницата Хадаса към Еврейския университет, Йерусалим, Израел и в Немския медицински център Ен Бокек в Израел. Специализирала е дерматохирургия и фототерапия в Клиниката по дерматология и венерология Vivantes-Neukeoln, Берлин. Експерт по безопасност на козметични продукти. Носител на Награда „проф. Петър Берон“ на Българското дерматологично дружество за 2012 год. Провела е cпециализации по микология, БППП, хистопатология, дерматохирургия, новости в терапията на кожните болести. Има множество научни публикации в авторитетни български и чужди медицински издания. Проф. Христакиева е номинирана заради високите си професионални постижения и непрекъснат стремеж към развитие в областта на кожните болести. Тя е доказан професионалист, изключително позитивно настроен и с безупречно отношение към пациентите лекар.

Гласувайте за проф. Христакиева тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ>>>

 

Проф. Христо Добрев е началник на Клиниката по кожни и венерически болести при УМБАЛ "Св. Георги" – Пловдив. В дългогодишната си практика успешно комбинира работата в отделението с преподавателската дейност, като много от студентите разказват за увлекателните му лекции с актуални примери от световната медицина. Страстта на проф. Добрев е чистата наука и неговата отдаденост към нея личи в многобройните монографии, учебници и презентации, на които той е автор и съавтор (над 19 глави в монографии/учебници на български и английски; над 72 оригинални публикации, от които 32 на английски език; повече от 167 устни и постерни презентациии др.). Научните му интереси са в областта на клиничната и експериментална дерматология и съвременната функционална диагностика на кожата. Част от списанията, на които проф. Добрев е рецензент, са J Am Acad Dermatol, Br J Dermatol, Clin Exp Dermatol, J Eur Acad Derm Venereol, Mechanic Eng Physics, Eur J Lipid Sci and Technol, Cutaneous and Ocular Toxicology, Folia Medica и др. Устремът му за развитие и събиране на опит и знания не спира с годините, а напротив - увеличава се. Сред многобройните дружества на които е член, едни от най-важните са International Society for Dermatoscopy и International Society for Biophysics and Imaging of the Skin. Скромен, отдаден, отзивчив и борещ се за нови постижения в областта на дерматологията са само част от качествата, които му приписват неговите колеги в университетската клиника.

Гласувайте за проф. Добрев тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ>>>

 

Проф. Димитър Господинов е началник Клиника по кожни и венерически заболявания към УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ –  Плевен и ръководител Катедра „Дерматология, венерология и алергология“ към Медицински Университет – Плевен. Проф. Господинов е специалист по кожни и венерически болести и магистър по стопанско управление и здравен мениджмънт. Има дисертация на тема „Изследване на някои клинични и имунологични параметри при системни форми на Lupus Erythematosus и Sclerodermia” и над 100 публикации в научната периодика в страната и чужбина. Участвал е над 140 участия в различни национални и международни форуми. Носител е на годишната награда на Българско Дерматологично Дружество „Проф. Богомил Берон” за цялостен принос в дерматологията през 2011 г.  През 2012 г. защитава дисертация за „Доктор на науките” на тема „Псориатична болест клинико-епидемиологичен анализ, коморбидност и качество на живот” и е избран е за професор. Номиниран от колегите си за високия професионализъм и всеотдайност към работата.

Гласувайте за проф. Господинов тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ>>>

 

Д-р Весел Кантарджиев е началник на Клиниката по дерматология във ВМА. Завършва  МУ - София през 2004 г., през 2013 г. придобива специалност дерматология и венерология, а от 2018 г. е доктор по медицина. Започва работа в Клиниката по дерматология буквално от студентската скамейка, като между 2004 и 2006 г. е доброволец. След това е назначен за oрдинатор към Отделението по дерматохирургия. През 2014 г. става негов началник, а година по-късно оглавява Отделението по кожни и венерически болести. Д-р Кантарджиев има няколко обучения в чужбина. Първото е през 2009 г., във Виена, Австрия при проф. Ервин Чахлер. През 2013 г. овладява тънкостите на дерматохирургията в Мюнхен, Германия, при проф. Маркус Браун-Фалко. В периода 2011-2014 г. д-р Кантарджиев е модератор на различни курсове в рамките на Лятната академия по практична дерматология и естетична медицина в София. Ръководи обученията по криохирургия четири поредни години (от 2011 до 2013 г.). През 2013 г. е модератор на курса по хирургия на нокти, заедно с проф. Екарт Ханеке. А година по-късно - и този по дерматохирургия, съвместно с д-р Северин Льойтли. Номиниран от колегите си като успешен лекар, решил да остане в България и ръковорител, който дава път на младите колеги, без да гледа на тях като на конкуренция.

Гласувайте за г-р Кантарджиев тук чрез бутна +ПОСЛЕДВАЙТЕ>>>

 

Д-р Гергана Манолова е специалист дерматолог в ДКЦ Вита София. Завършва Медицински университет София през 2010 г. Специализира Дерматология и венерология в УМБАЛ „Александровска". Тя е Лекарят - с главно "Л", събрал в себе си цялата тази любов, към професията и пациентите си, с която заразява всеки до когото се докосне. Тя е млад Специалист, достоен за уважение и възхищение, който предава знанията си по-изключително разбираем и достъпен начин и не напразно толкова често попада като гост на най-рейтинговите ТВ предавания. Тя е новатор, който не спира да се развива и обогатява, участвайки в едни от най-големите световни конгреси за обучение. Колегите й я определят като „Настоящето и Бъдещето на дерматологията в България“.

Гласувайте за д-р Манолова тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ>>>

 

Д-р Иванка Стойкова е специалист по кожни и венерически болести от Дерматологична клиника София. Завършва медицина през 2010 година в МУ-София. Специализира дерматология и венерология във Военно-медицинска академия-София, след което през 2015 г. се присъединява към екипа на Дерматологична клиника София. Номинирана е от колега специализант като изключителен професионалист, отдаден на това да помага на пациентите си, както и да съдейства на по-младите си колеги. Д-р Стойкова вдъхновява с перфектното си отношение, скромността си, целеустремеността си, както и с неспирната си мотивация да направи най-доброто за пациентите. „Взимаме пример от нея и все още винаги се допитваме до нея, когато имаме по-комплицирани случаи“, споделят по-младите й колеги. Тя има изключителен нюх към дерматологията и венерологията и не спира да иска да се обогатява клинично. Винаги е в течение на всички новости, не спира да чете и да иска да надгражда своите знания. Тя е една от малко останалите млади колеги, които искат графика им в работата да е изпълнен с клинични прегледи, а не с естетични процедури. Няма пациент, който да не е останал възхитен от многото внимание и време, които тя отделя.

Гласувайте за д-р Стойкова тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ>>>

 

Д-р Елмира Павлова е специалист по дерматология и венерология от МЦ „Св. Панталеймон“ – София.  Специализирала е в Клиниката по дерматология и венерология в Медицинския университет в столицата. Има сертификати по дерматоскопия, дерматохирургия, онкодерматология от Специализираната болница за активно лечение по онкология. Завършила е курс по лъчетерапия. Допълва образованието си с магистратура по здравен мениджмънт. В периода 2008 - 2010 г. е управител на Националния онкологичен медицински център в кв. „Дървеница“. Има дисертация на тема ”Флуоресцентна и отражателна спектроскопия в диагностиката на кожни тумори”. Основните ѝ интереси са в областта на дерматоонкологията, диагностиката и терапията на кожни тумори и новообразувания, лазертерапията. Участва с научни статии и глави от специализирани книги в наши и международни издания. Номинирана от колеги е не само заради медицинския ѝ опит, но и заради човешкото отношение и вниманието към всеки пациент.

Гласувайте за д-р Павлова тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ>>>

 

Д-р Недялко Драголов е един от водещите специалисти по дерматология и венерология в Бургас. Основател на Клиника за естетична, клинична дерматология и венерология ”Мирабел”. Д-р Драголов е бивш офицер-военен лекар в Българската армия. По време на службата си специализира дермато-венерология във Военно-медицинска академия – Кожна клиника при ген. майор проф. Стоян Тонев. Работи във Военна болница - Бургас, където достига до длъжност началник кожно отделение и се уволнява през 2001 г. с чин – майор. През 2004 г. завършва магистърска степен по Здравен мениджмънт и стига до извода, че е време да приложи наученото в годините в собствено лечебно заведение. Това предопределя създаването на Клиника за естетична, клинична  дерматология и венерология ”МИРАБЕЛ”, а желанието на д-р Драголов е да предостави на своите пациенти съвременни, иновативни решения при третиране на кожно-венерическите болести, като умело съчетае класическите базови достижения на специалността с най-новите хай-тек технологии в областта на естетичната медицина, медицинската козметика и spa процедурите. Д-р Драголов притежава допълнителни квалификации по мениджмънт, криотерапия, лазерни терапии, инжекционни естетична техники, плазмотерапия. Със своя доказан професионален опит, безкрайна всеотдайност в работата и нестихващо желание да надгражда своите знания и умения, д-р Недялко Драголов е вдъхновяващ лекар за своите колеги  и успешен мениджър, превърнал клиника "Мирабел" в модерно лечебно заведение.

Гласувайте за д-р Драголов тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ>>>

 

Проф. Любка Митева е ръководител на Катедра по Дерматология и венерология към УМБАЛ „Александровска“. Носител е на наградата „Проф. д-р Константин Чилов” на Медицински факултет при Медицински Университет - София за високи постижения в научно-изследователската и преподавателска дейност (2002г.) и на две награди на Американската академия по дерматология и венерология. Участва в дългосрочни двустранни международни проекти, както и в редица изследователски проекти, финансирани от МУ-София и МОН. Автор и съавтор на 95 научни публикации, 11 учебника и монографии. Участва с над 140 научни съобщения в конгреси и конференции в България и чужбина. Съобщава за първи път на световно ниво нова нозологична единица в детска възраст - Acquired ichthyosiform-like erythroderma with lichenoid tissue reaction in a child. Номинирана е от своите колеги заради научния си принос в областта на дерматологията.

Гласувайте за проф. Митева тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ>>>

 

Доц. Илко Бакърджиев е признат международен експерт в областта на естетичната медицина и медицинската козметика, част от екипа на ДКЦ „Чайка“ - Варна. Доц. Бакърджиев е завършил медицина в Медицинския университет в морската столица. Специализира в Клиниката по кожни и венерически болести, под ръководството на проф. д-р Златко Пенев, в София – при проф Невена Берова и проф. Николай Цанков, както и в Германия, Малта, Испания, Франция и Италия. Защитава докторска дисертация в областта на полово предаваните заболявания. Автор е на няколко изобретения и множество публикации в български и международни специализирани издания. Член е на Българското дерматологично дружество, Съюза на учените в България, Балканската асоциация по история на медицината, Европейската академия по дерматология и венерология и Скандинавското дерматологично дружество. Номиниран от ръководството на ДКЦ Чайка като изключително ценен и търсен от пациенти и колеги дерматолог.

Гласувайте за доц. Бакърджиев тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ>>>

 

Д-р Катя Захариева е дерматолог с близо 30-годишна практика. Понастоящем преглежда пациенти в 28 ДКЦ в София и FiHealth. Специалист е по акупунктура и дермаестетика. Участник в многобройни конгреси, конференции, курсове и специализации на водещи специалисти в България и света. Консултант по проблемите на кожните заболявания и естетиката в интернет и печатни медии. Номинирана е от свои колеги заради всеотдайните си грижи към пациентите.

Гласувайте за д-р Захариева тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ>>>

 

Доц. Румяна Янкова е ръководител на Центъра по алергология и дерматология в ДКЦ и УМБАЛ „Пълмед“, както и на частна клиника „Медидерма“. Като водещ дерматолог и алерголог тя се утвърждава в Медицинския университет в Пловдив, където завежда сектора по алергология. Подготвя лекари - специализанти по дерматовенерология и алергология, както и бакалаври по медицинска козметика. Научен ръководител и рецензент е на дисертационни трудове. Към пациентите се отнася изключително грижовно и с огромно търпение извежда терапията им до успешен край. Тя е вдъхновение за колегите си, защото с огромна енергия е отдадена и на науката - има повече от 100 публикации в периодични издания, многобройни участия с лекции и доклади в български и международни научни форуми, съавтор е в пет учебника и три монографии, ръководи и участвува в работата по научни проекти. От нея сме разбрали, че в научните проучвания човек трябва да бъде упорит и последователен, за което сме й безкрайно благодарни, казват млади дерматолози.  Член е на Борда на съветниците на Института за клинични експертизи във Франция и е съосновател на българския филиал на същия институт. Член е на ръководството на БДД и заместник-председател на Секцията по дерматоалергология, както и член на Европейската академия по дерматология и венерология. Оглавява организационните комитети на ежегодни регионални дерматологични конференции, председател е на сдруженията „Дерматология и венерология“ и „Сдружение срещу кожния рак“. 

Гласувайте за доц. Янкова тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ>>>

 

Д-р Малена Герговска е специалист по кожни и венерически болести, част от екипа на  МЦ Полимед, София. Завършва медицина в Медицинския университет в София през 2007 година. Нейната професионална реализация преминава през УМБАЛ "Александровска", Клиника по Кожни и венерически болести – София, Дерматологична клиника "Евродерма" - София. Има и множество допълнителни курсове и квалификации между които практически курс за епикутанно тестуване при кожни алергии в Германия, Allergic contact dermatitis - a disease with many faces and often possible to cure в Швеция и др. Д-р Герговска е член на Българското дерматологично дружество, Европейската Академия по Дерматология и Венерология и Българския лекарски съюз. Номинира е от свои колеги, заради своя изключителен професионализъм и високо ниво на колегиалност.

Гласувайте за д-р Герговска тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ>>>

 

Проф. Георги Чернев е началник на Отделение по дерматология, венерология и дерматологична хирургия към Медицински институт на МВР. Завършва медицинското си образование през 2001 г. в Американският университет „Бенджамин Франклин” в Берлин. Придобива специалността дерматология и венерология през 2008 г. От 2008-2010 д-р Чернев активно работи за създаването и утвърждаването на поликлиниката по дерматология и дерматологична хирургия в Кирххайм, Германия. От 2015г. е началник на отделението по дерматология, венерология и дерматологична хирургия на Медицинския Институт на МВР, както и директор на Клиниката по дерматология и дерматологична хирургия ОНКОДЕРМА. Интересите му са насочени в областта на дерматологичната хирургия, дермато-онкологията, булозните и лихеноидните дерматози, саркоидозата, дермато-имунологията. Номиниран от колегите си заради своята човечност и отдаденост на работата.

Гласувайте за проф. Чернев тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ>>>

 

Д-р Дарина Дамянлиева е лекар-специализант в Клиника по кожни и венерически болести към УМБАЛ „Свети Георги“ - Пловдив. Тя е трето поколение медик и казва, че е щастлива да продължи традицията в семейството си. Вдъхновява своите колеги с непрестанния стремеж да се развива професионално, като овладява иновативни методи и техники, които прилага в практиката си. Със своите знания и умения служи на пациентите и по всякакъв начин се стреми да направи живота им не само по-здрав и пълноценен, но и по-красив. Уверява ги, че медицинската наука е толкова напреднала и много от кожните заболявания, които досега бяха считани за нелечими, могат да бъдат овладени. Завършила е Медицинския университет в родния си Пловдив и макар да има възможността да работи в чужбина, тя избира да практикува  в България, защото е убедена, че тук има възможност за развитие, стига човек да има желание и да положи усилия. Професионалните интереси на д-р Дамянлиева са насочени към дерматологията и естетичната медицина. Посещава курсове и конгреси в тази област и има сертификати за работа с дермални филъри, мезотерапия, химични пилинги и ботулинов токсин. От 2017 г. е член и на „Българско дерматологично дружество“ (БДД).

Гласувайте за д-р Дамянлиева тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ>>>

 

Д-р Марияна Венелинова е специалист по дерматология от Медицински комплекс „Доверие“. Тя е лекар с 30-годишна практика, от които над 20 години по специалността. Работи успешно в областта на естетичната медицина -лазери, дермални филъри, поставяне на ботулинов токсин, мезотерапии. Член е на Българското дерматологично дружество и участва активно във всички български и международни конгреси. Специализирана е в лечението на акне, атопичен дерматит, различни микози.  Обича работата с млади хора. Номинирана е като изключително мил и отзивчив колега и супер професионалист, на когото се доверяват и лекари и пациенти.

Гласувайте за д-р Велинова тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

Вашите аргументирани номинации за ДЕРМАТОЛОГ можете да изпращате през целия период на кампанията (10 юли - 16 август 2019г.) на имейл v.hristova@credoweb.bg! Пишете ни КОГО номинирате и ЗАЩО го номинирате!

*В кампанията ще бъдат зачетени само гласовете от медицински специалисти, регистрирани като такива в платформата CredoWeb. Не се зачитат гласовете от профили тип „Потребител“. **В кампанията ще бъдат зачетени само гласовете, подадени в посочения период от 10 юли до 16 август 2019 г. ***КредоУеб не извършва никаква допълнителна селекция на излъчените кандидати. Процесът на номинации и гласуване е изцяло прозрачен.

Коментари