Публикация

Доц. Александър Оскар с орден „За гражданска заслуга“

Доц. Александър Оскар с орден „За гражданска заслуга“

Доц. д-р Александър Оскар с орден „За гражданска заслуга“. С решение от днешното си заседание Министерският съвет на Република България прие предложението за награждаване на председателя на ОЕБ „Шалом“ доц. д-р Александър Оскар с престижното отличие.

Доц. Оскар беше предложен за високото отличие от Български лекарски съюз

кмета на София Йорданка Фандъкова и алианс от български неправителствени организации в знак на признание за заслугите му в борбата с антисемитизма и езика на омразата и активния му принос към детското здравеопазване.

Доц. д-р Александър Оскар е началник на Клиниката по очни болести на УМБАЛ „Александровска“

и председател на Организацията на евреите в България „Шалом“. Той е инициатор на кампанията за подписване на манифеста „Заедно срещу езика на омразата“, както и на тристранния Меморандум за сътрудничество между правителството на Република България, Организацията на евреите в България „Шалом“ и Световния еврейски конгрес.

 

Благодарение на съвместните усилия на Министерството на външните работи и други български институции, в тясно сътрудничество с Организацията на евреите в България, през 2018 г. страната ни бе приета за пълноправен член на Международния алианс за възпоменание на Холокоста.


БЛС поздравява доц. Оскар за високото признание!

 

Коментари