Публикация

4 признака, по които могат да се разпознаят анорексията и булимията в самото начало

4 признака, по които могат да се разпознаят анорексията и булимията в самото начало

Учени от университета „Суонзи“, Великобритания, проведоха изследване и установиха първите признаци на разстройствата в хранителното поведение като анорексията и булимията. Според специалистите те се появяват 10-15 години преди да бъде диагностицирано заболяването.

За съжаление много често за такива заболявания научаваме прекалено късно, когато е трудно да се лекуват. Самите пациенти не винаги могат да преценят състоянието си, защото анорексията и булимията са и психически разстройства.,

обясняват авторите на изследването.

Статистиката

Само в САЩ хората, страдащи от хранително разстройство надвишават 30 милиона. Във Великобритания с тези проблеми всяка година се сблъскват около 1,6 милиона души. Според статистиката по света на всеки час умира по един човек от тези заболяванията.

В рамките на новото изследване учените анализирали медицинските картони на 15,5 хиляди пациенти, които от 1990 до 2017 г. са имали разстройства в хранителното поведение. Специалистите установили, че още 15 години преди да им бъде поставена диагнозата, те са имали следните признаци:

депресия

  • чести случаи на травматизъм
  • проблеми с храносмилателния тракт
  • прекаляване с алкохол
  • апатия и понижен тонус
  • склонност към депресия
  • употреба на антидепресанти.

Коментари

Може ли линк към изследването?

явно не може ...