Публикация

Акция по кръводаряване в София

Акция по кръводаряване в София

„Защото кръвта е живот!“ – под този надслов ще премине благотворителна акция за безвъзмездно и доброволно кръводаряване на 13 юли (събота) в столицата.
Тя е по инициатива на най-големия мото клуб в България Sofia Riders и се осъществява в партньорство с Българския Червен кръст и Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ).

 

Представителите на софийските мотористи д-р Асен Цеков и Андрей Дянов призовават всички, желаещи да подкрепят благородната кауза, да го направят утре от 9:00 до 12:00 часа в сградата на НЦТХ на ул. „Братя Миладинови“ 112. Акция по кръводаряване в София

В България всеки ден над 500 души се нуждаят от преливане на кръв

1/3 от тях са деца.

 

Кръвта няма заместител – тя се набавя единствено от кръводарители и се използва при планови и спешни хирургични интервенции, за лечение на пациенти с остри кръвозагуби, причинени от травми, при тежки изгаряния, злокачествени заболявания, както и при пациенти с различни вродени анемии и хемофилии.

Два-три дни преди акта на кръводаряване трябва да се храните редовно и разнообразно

– това подобрява силите на организма и качеството на кръвта. Кръводаряването не трябва да се извършва на гладно. В деня на процедурата следва да избягвате тежкия физически труд, спортуването, алкохол и цигари, да спазвате дадените указания и да пиете достатъчно течности, напомнят от Българския Червен кръст.

 

Коментари