Публикация

МУ-Варна отваря врати за посетители и кандидат-студенти за предлаганите програми на английски език

МУ-Варна отваря врати за посетители и кандидат-студенти за предлаганите програми на английски език

Медицинският университет във Варна се слави като един от най-космополитните университети от дълго време. В момента тук се обучават студенти от над 45 страни от целия свят. Специалното внимание върху практическата част в процеса на обучение, ангажираността на преподавателите за овладяването на знания и реализацията на всеки един студент, отличната база за обучение, Европейското приложение към дипломата, което завършилите получават, и не на последно място благоприятното географско положение на града – това са само някои от причините, поради които МУ-Варна привлича толкова много чуждестранни студенти.

За трети път тази година на 26 юли ще се проведе Ден на отворените врати за бъдещите чуждестранни студенти

в Медицински университет – Варна. Университетът ще отвори врати за ученици, кандидат-студенти, родители и гости.


Организаторите на събитието обещават да разкажат и покажат интересни, любопитни и неочаквани неща на своите гости.

Посетителите ще имат възможността да наблюдават човешката анатомия чрез модерна 3D технология

и виртуална микроскопия, да разгледат една от най-богатите музейни сбирки по анатомия, да се запознаят с предимствата на Blackboard платформата и със симулаторите, използвани за обучение на студентите, както и учебната база на университета.

 

Посетителите ще имат възможност да се срещнат не само с екипа на отдела, отговорен за кандидатстудентската кампания и бъдещите си преподаватели, но и с настоящи чуждестранни студенти в университета.

Коментари