Публикация

Напълно обновени са две от водещите клиники на ВМА

Напълно обновени са две от водещите клиники на ВМА

От днес, 25 юли, две от водещите звена във Военномедицинската академия (ВМА) посрещат пациентите си в нов и модерен дом.


След продължил няколко месеца ремонт, Клиниката по ендоурология и екстракорпорална литотрипсия, ръководена от проф. Илия Салтиров, и Клиниката по съдова хирургия, начело с проф. Кузман Гиров, могат да лекуват болните при перфектни условия и в уютна обстановка.


А високотехнологичната медицинска апаратура и отлично подготвените специалисти, прилагащи индивидуален подход към всеки пациент, са гарант за качествена диагностика и последващо лечение.

ВМА е водеща болница, разполага със специалисти на световно ниво

които заслужават да работят и да се развиват при съответните условия. От своя страна, пациентите ни заслужават първокласна грижа – затова и инвестициите в осъвременяването на базата ще продължат.

Преди 3 месеца завърши основният ремонт на Клиниката по нервни болести

а трансплантационните екипи влязоха в ултрамодерни операционни зали. От същия тип е и операционната в изцяло обновената Клиника по съдова хирургия - облицована с панели от неръждаема стомана, които на практика нямат срок на годност, изключително лесни за поддръжка и за ревизия, т.е. операционната може да бъде реконструирана и дооборудвана с нова апаратура в рамките на няколко часа. Подменени изцяло са също климатизацията, вентилацията, ВиК и електроинсталацията.

Поетапното обновление на клиниките във ВМА започна още през 2018 г.

като в него бяха вложени изцяло собствени средства. Продължават ремонтните дейности и в други структурни звена, като в следващите месеци „пълна промяна” ще има и за клиниките „Обща и онкологична гинекология”, „Спешна токсикология”, „Коремна хирургия”, „Ортопедия и травматология”, операционните зали на Мултипрофилното спешно отделение, лабораториите на Клиниката по обща и клинична патология, както и за Киносалона на Академията.

Коментари