Публикация

МУ-Варна се включи в честванията по повод 140 години от създаването на Военноморските сили

МУ-Варна се включи в честванията по повод 140 години от създаването на Военноморските сили

Деканът на Факултета по медицина на МУ-Варна проф. д-р Златислав Стоянов изказа поздравления от името на ректора на МУ-Варна проф. д-р Красимир Иванов по време на юбилейната научна конференция, посветена на „140 години от създаването на Военноморските сили на Република България“.

По случай юбилейното честване проф. Стоянов поднесе и специален подарък - златен кораб

на командира на Военноморските сили - контраадмирал Кирил Михайлов.
Благодарение на съвместната работа на МУ-Варна и ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“ бяха разработени иновативните специалности „Военен лекар“ и „Военна медицинска сестра“, които се радват на голям интерес от страна на кандидат-студентите.


На откриването на честванията по време на конференцията присъстваха заместник министър-председателят на Република България Томислав Дончев, областният управител на Област Варна Стоян Пасев, кметът на град Варна Иван Портних, началникът на ВВМУ флотилен адмирал проф. Боян Медникаров, началникът на щаба на военноморските сили кап. Камен Кукуров, акад. Стефан Воденичаров и много други представители на политически и образователни институции.

 

140 години от създаването на Военноморските сили

Още от създаването си, Военноморските сили съумяват да отговорят на необходимостта от офицерски кадри. Забележителното Ви развитие продължава и до днес. Горд съм, че вече 140 години съхранявате и развивате необходимото знание, за да се формират и възпитават компетентности на лидери и експерти, способни да управляват военноморските сили на Република България. Без Вашия всеотдаен труд, без Вашите безрезервно отдадени на военноморската служба сили, знания и умения е немислимо изпълнението на поставените високи цели, се посочва в поздравлението от ректора.

Юбилейната конференция на Военноморските сили е част събитията, посветени на сигурността на Република България

Към проф. Златислав Стоянов и цялото ръководство на МУ-Варна бе отправена покана да присъстват на церемонията по присвояване на първо офицерско звание на випускниците на ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“.

Коментари