Публикация

Безплатна група за подкрепа на кърменето в болница „Надежда“

Безплатна група за подкрепа на кърменето в болница „Надежда“

Светът отбелязва  Световната седмица на кърменето всяка година в първата седмица на август. Този път инициативата насочва вниманието към нуждата от подкрепа на двамата родители в периода на кърмене и към осигуряването на подходяща среда за кърмене, включително на работните места.

 

Болница „Надежда“ застава зад каузата на Световната здравна организация и УНИЦЕФ в подкрепа на родителите и кърменето, като в рамките на инициативата организира безплатна среща в „Група за подкрепа на кърменето“. Тя ще се проведе на 6 август от 14:00 ч.и ще бъде модерирана от магистър - фармацевт Марияна Енева, IBCLC, сертифициран консултант по кърмене в болница „Надежда“. В неформална обстановка майките ще имат възможност да споделят  своя опит, въпроси и тревоги относно кърменето и да получат подкрепа от специалист.  (Изисква се предварителна регистрация на www.nadezhda.bg)  

 

В рамките на Световната седмица на кърменето в Послеродова клиника на болницата се провеждат засилени консултации свързани с кърменето на новородените деца, а в кабинетите за проследяване на бременност се разпространявани информационни материали по темата.

 

Във връзка с инициативата, болницата създаде и специална лендинг страница на кампанията www.nadezhda.bg/info/karmene. Там са публикувани полезни видео материали и статии, които имат за цел да подпомогнат родителите в периода на кърменето. 

Коментари