Публикация

IN MEMORIAM: Напусна ни д-р Анка Бистриан

IN MEMORIAM: Напусна ни д-р Анка Бистриан

След тежко боледуване, на 44-годишна възраст, почина д-р Анка Бистриан – специалист в Клиниката по детско-юношеска психиатрия „Св. Никола“ на УМБАЛ „Александровска“.

Д-р Бистриан беше отдадена до последния момент на работата си

съвестен и отговорен лекар, дълбоко уважаван човек и преподавател, с висок авторитет и обществен морал.

Ще я запомним с нейната одухотвореност, ерудираност, позитивизъм и трудолюбие!

д-р Анка Бистриан
д-р Анка Бистриан

Д-р Анка Бистриан беше детски психиатър с  експертиза в областта на детското психично  здраве.

 

Професионалните ѝ интереси бяха насочени  към много ранното детско развитие, процеса на привързаност и оформянето на идентитета и личността, и към ранната диагностика на  невроразвитийните разстройства.

 

Завършва медицина в Медицинския университет в Плевен през 2001 г.

В продължение на 6 години работи като лекар в Държавната психиатрична болница, където придобива специалност „Психиатрия“. През 2007 г. се присъединява към екипа на Клиниката по детска психиатрия „Св. Никола“ на УМБАЛ „Александровска“ и 2011 г. придобива специалност „Детска психиатрия“. Участва в международни специализирани обучения и семинари, организирани от европейската (ESCAP) и световната (IACAPAP) асоциации по детско-юношеска психиатрия и свързаните професии в Истанбул, Венеция, Вилнюс, Париж.

 

От 2015 г. се включва в обучението на студентите по медицина като асистент към Катедрата по психиатрия и медицинска психология на Медицински университет - София. От 2018 г. е председател на Българската асоциация по детско-юношеска психиатрия и свързаните професии.

Поклонението ще се състои в сряда – 7 август

от 14:00 часа в църквата „Успение Богородично“ (на площад „Ручей“).


Поклон пред светлата й памет!

Коментари