Публикация

Д-р Маргарита Къчева с най-високото отличие на Европейския борд по дерматовенерология

Д-р Маргарита Къчева с най-високото отличие на Европейския борд по дерматовенерология

Д-р Маргарита Къчева от Клиниката по дерматология на Аджибадем Сити Клиник Токуда Болница успешно премина изпита на Европейския борд по дерматовенерология (EBDV) и получи престижна диплома за отлични знания, клинични умения и постижения в дерматологията и венерологията.

Сложният двудневен изпит се проведе на 2-3 август във Франкфурт

от Европейския борд по дерматология и венерология, към Европейския съвет на медицинските специалисти и обхвана всички дялове на дерматологията и венерологията.


EBDV оценява знанията и клиничните умения, необходими за предоставянето на висок стандарт на дермато-венерологична помощ, както в болници, така и в независими клинични практики и поради своята сложност се полага от изключително амбицирани специалисти.

Целта на този изпит е да се постигне висок стандарт на медицинските грижи във всички европейски страни.


С успешното преминаване на EBDV

д-р Къчева получава титлата Fellow of European board of dermatology and venereology (FEBDV)

Д-р Къчева е с отлично отношение и грижа към пациентите, млад професионалист със солидна научно-практическа подготовка по дерматология. Тя е амбициозна, отговорна и позитивна. Честито отличие и пожелания за още високи успехи от целия екип!

- сподели доц. д-р Здравка Демерджиева, началник на Клиниката по дерматология и венерология.


Изпитът EBDVD се провежда от 2007 г. насам и на него се явяват кандидати от цяла Европа и света. Престижната квалификация е най-високото отличие, което Европейския борд по дерматовенерология присъжда.

Д-р Маргарита Къчева завършва медицина с отличие през 2014 г. в Медицински университет - София

От 2015 г. е специализант в Клиника по кожни и венерически заболявания при Аджибадем Сити Клиник Токуда Болница - София. През 2017 г. е зачислена като докторант към Медицински университет - София за придобиване на научна степен „Доктор по медицина“. 

 

През 2018 г. провежда специализация по дерматохистопатология в Университетска болница Цюрих, Швейцария. Д-р Къчева се е усъвършенствала на международни обучения и практически семинари в страната и чужбина.


През 2016 г. участва в Академия по лазерни технологии: опериране и приложения на CO2 laser, Pulsed-dye laser, Nd:YAG laser, e-two sublime and sublative radiofrequency в Марбея, Испания. През 2017 г. е стипендиант на Европейската академия по дерматология и венерология (EADV), Женева, Швейцария. Юни 2018 г. провежда обучение по дерматохистопатология в Университетска болница Гент, Белгия. Декември 2018 г. провежда обучение по сексуално трансмисивни болести в Университетска болница Амстердам, Холандия.

Професионалните интереси на д-р Къчева

са в областта на педиатричната дерматология, дерматохирургия и дерматохистопатология. За повишаване на медицинската си квалификация в тези области ежегоднo посещава международни конгреси и курсове. Член е на Българското дерматологично дружество и Европейската академия по дерматология и венерология.

Коментари