Публикация

Световни имена в оперативната гинекология и хирургия на живо в МБАЛ Надежда

Световни имена в оперативната гинекология и хирургия на живо в МБАЛ Надежда

Световни имена в оперативната гинекология се събират в МБАЛ „Надежда“ за специализиран форум, за да представят най-новите и ефективни методи за лечение на миома на матката – най-разпространеният доброкачествен тумор при жените. Близо 40% от българките в репродуктивна възраст страдат от това заболяване, което често става причина за затруднения при забременяване.

 

Международният уъркшоп „Миома и репродуктивна хирургия“ ще се проведе на 13-14 септември 2019 г. в МБАЛ „Надежда“. Във фокуса на форума са маточните фиброиди и съвременните щадящи хирургични методи за тяхното лече­ние, в кон­текста на репродуктивната медицина. Програмата включва лекции, дискусии и три панела хирургия на живо, в които ще могат да се на­блю­дават хистероскопски и лапароскопски операции, изпълнени от световни имена в гинекологичната ен­до­­скопия и от основателя на болница „Надежда“ д-р Георги Стаменов.

 

Гост-лектори и хирурзи ще бъдат:

·      Проф. Атилио ди Спиецио Сардо (Италия) – преподавател по акушерство и гинекология и ръководител на от­де­­лението по хистероскопия в Неаполския университет Федерико II; член на изпълнителния борд на Евро­пей­ско­то дружество по гинекологична ендоскопия (ESGE); съпредседател на Световния конгрес по хис­тероскопия, автор на научни публикации и учебници по гинекологична ендоскопия.

·      Д-р Андреас Турков (Холандия) – преподавател по минимално инвазивна хирургия в медицинския център на Ам­стердамския университет; предходен председател на Холандското дружество по гинекологична ен­до­­скопия и член на международния експертен борд на Американската асоциация по гинекологична лапа­роскопия (AAGL); дву­кратно член на експертния борд на Европейското дружество по гинекологична ендо­скопия (ESGE); ав­тор на научни публикации, водещ изследовател на маточните фи­брои­ди и минимал­но инвазивното им хи­рургично лечение.

·      Проф. Серхио Хаимович (Испания/Израел)  – ръководител на отделението по хистероскопия в Универси­тет­ска болница Дел Мар (Барселона, Испания); ръководител на клиниката по амбулаторна гинекологична хи­рургия в Ме­ди­цински комплекс Хилел Яфе (Хадера, Израел); основател и ръководител на Меж­ду­на­род­ното училище по ла­зер­на гинекология; съпредседател на Световния конгрес по хистероскопия; автор на научни публикации и учебници по хистероскопия.

 

Очакваме акушер-гинеколози от цялата страна и от чужбина. Цялата информация за форума можете да откриете тук: www.nadezhda.bg/training

Коментари