Публикация

Проф. Евгения Христакиева е най-вдъхновяващият дерматолог

Проф. Евгения Христакиева е най-вдъхновяващият дерматолог

Това показват резултатите от кампанията на CredoWeb „Лекарят, който ме вдъхновява“ в Месеца на дерматологията

 

Лекари и лечебни заведения от цялата страна номинираха 16 от най-достойните и вдъхновяващи личности в специалността. В онлайн гласуването, което продължи от 10 юли до 16 август 2019 г., се включиха близо 170 медицински специалисти. С вота си те поставиха на челната позиция като най-вдъхновяващ дерматолог ръководителя на Клиниката по дерматология към УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора – проф. Евгения Христакиева.

Проф. Христакиева спечели гласовете на колегите си със своите високи професионални постижения,

непрекъснат стремеж към развитие в областта на кожните болести, позитивно и безупречно отношение към пациентите. Освен признанието на гилдията, тя ще бъде отличена и със специалната значка на кампанията “Лекар, който вдъхновява“. За нея платформата CredoWeb ще заснеме и разпространи филм, представящ професионалните и личните й успехи.

Проф. Евгения Христакиева е председател на Българо-немското дерматологично дружество, на Югоизточния клон на Българско дружество по дерматология (БДД) и член на Управителния съвет на Българското дерматологично дружество. Координатор в Европейската референтна мрежа за редки заболявания в подгрупата ALLOCATE за фамилната форма на гнойния хидраденит и асоциираните с него синдроми. Работила е в болницата Хадаса към Еврейския университет, Йерусалим, Израел и в Немския медицински център Ен Бокек в Израел. Специализирала е дерматохирургия и фототерапия в Клиниката по дерматология и венерология Vivantes-Neukeoln, Берлин. Експерт е по безопасност на козметични продукти. Носител на Награда „проф. Петър Берон“ на БДД за 2012 год. Има множество научни публикации в авторитетни български и чужди медицински издания.

Вотът на гилдията постави на втора позиция сред най-вдъхновяващите дерматолози проф. Димитър Господинов 

Проф. Господинов е началник на Клиниката по кожни и венерически заболявания към УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ –  Плевен и ръководител Катедра „Дерматология, венерология и алергология“ към Медицински Университет – Плевен. Има дисертация на тема „Изследване на някои клинични и имунологични параметри при системни форми на Lupus Erythematosus и Sclerodermia” и над 100 публикации в научната периодика в страната и чужбина. Участвал е над 140 участия в различни национални и международни форуми. Носител е на годишната награда на Българско Дерматологично Дружество „Проф. Богомил Берон” за цялостен принос в дерматологията през 2011 г.  През 2012 г. защитава дисертация за „Доктор на науките” на тема „Псориатична болест клинико-епидемиологичен анализ, коморбидност и качество на живот” и е избран е за професор. Неговата номинация в кампанията бе за високия му професионализъм и всеотдайност към работата.

Трето място в кампанията "Лекарят, който ме вдъхновява" гласовете на лекарите отредиха за д-р Елмира Павлова

Д-р Павлова е специалист по дерматология и венерология от МЦ „Св. Панталеймон“ – София. Специализирала е в Клиниката по дерматология и венерология в Медицинския университет в столицата. Има сертификати по дерматоскопия, дерматохирургия, онкодерматология от Специализираната болница за активно лечение по онкология. Завършила е курс по лъчетерапия. Допълва образованието си с магистратура по здравен мениджмънт. В периода 2008 - 2010 г. е управител на Националния онкологичен медицински център в кв. „Дървеница“. Има дисертация на тема ”Флуоресцентна и отражателна спектроскопия в диагностиката на кожни тумори”. Основните ѝ интереси са в областта на дерматоонкологията, диагностиката и терапията на кожни тумори и новообразувания, лазертерапията. Участва с научни статии и глави от специализирани книги в наши и международни издания. Нейната номинация в кампанията бе не само заради медицинския ѝ опит, но и заради човешкото отношение и вниманието към всеки пациент.

CredoWeb благодари на всички лекари, сестри, експерти, други медицински специалисти, които подкрепиха и продължават да подкрепят кампанията Лекарят, който ме вдъхновява. Коя ще бъде следващата специалност, ще стане ясно през месец септември, когато кампанията ще продължи. 

Подробности за кампанията Лекарят, който ме вдъхновява и всички предишни етапи можете да видите тук>>>

 

Коментари