Публикация

Световноизвестни учени споделят опит на дентален форум у нас

От 30 септември до 3 октомври София ще бъде домакин на най-мащабния дентален форум в Източна Европа - Sofia Dental Meeting.


Програмата на третото издание на конгреса включва над 30 лекции, 30 практически курса и 10 клинични демонстрации. Очаква се у нас да пристигнат над 20 световноизвестни учени, които ще обучават около 600 български специалисти на най-новите технологии и методи в зъболечението.

Ще бъде излъчена операция по поставяне на 4 импланта на живо от клиниката на проф. Куори в град Олсберг, Германия. Такава демонстрация досега е правена само на конгреси в Ню Йорк, Рио де Жанейро и Дубай.

„Поставянето на импланти става все по-популярен метод сред стоматолози и пациенти в България. Тази технология се е наложила на Запад още от 70-те години на 20 век, но у нас все още е сравнително нова.

По време на денталната среща българските стоматолози ще могат да се учат от най-добрите специалисти в света и да почерпят от техния богат опит, без да се налага да пътуват до Лондон, Париж или Ню Йорк”, съобщават още организаторите на форума.

Освен върху имплантологията, фокус ще бъде поставен и върху техниките за „лепене” в стоматологията (адхезивни техники). Според един от най-известните специалисти в областта - д-р Валтер Девото, „лепило” е ключова дума в съвременната дентална медицина. Чрез него се постигат високи резултати, без да се нараняват здравите зъби и да се правят компромиси с естетиката.

Д-р Девото ще демонстрира пред българските стоматолози най-модерните начини за създаване на красива усмивка.


Коментари