Публикация

Спряха търга за новата детска болница

Спряха търга за новата детска болница

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е спрял търга за проектирането и строителството на новата Национална детска болница. Причината е образувано производство в Комисията за защита на конкуренцията по жалба на Камарата на архитектите в България, информира mediapool.bg.


Преди седмици от Камарата поискаха временно спиране на обществената поръчка.

 

Според организацията

сегашните параметри на търга са порочни и по никакъв начин не гарантират качественото изпълнение на сградата

Жалбата има два основни момента – вида на процедурата, която е инженеринг, и обема и съдържанието на техническото задание - според камарата то е непълно, което отваря широко вратата за некачествена работа.


Процедурата е спряна на 28 август, докато КЗК не остави без уважение искането за временната мярка или до окончателното произнасяне по жалбата.


Първоначално се предвиждаше строежът на новата педиатрична болница да започне през септември. Срокът за събирането на офертите беше удължен от 20 август на 11 септември.

Поръчката е с прогнозна стойност 95.4 млн. лева с ДДС

Планира се болницата да бъде изградена на мястото на недовършения от 30 години корпус на Клиниката по педиатрия в двора на УМБАЛ „Александровска“ на площ от 45 000 кв. м. в два основни 11-етажни корпуса, 6 триетажни и 2 сутерена. Заложено е новото звено да разполага с 350-400 легла.

Коментари

Е как ще се изпусне този проект?нали трябва и тези.от камарата да напълнят гушите!