Публикация

Световен конгрес събира водещи кардиохирурзи в София

Световен конгрес събира водещи кардиохирурзи в София

София ще бъде домакин на 29-ия конгрес на Световното дружество на кардиохирурзите и гръдните хирурзи (WORLD SOCIETY OF CARDIOVASCULAR & THORACIC SURGEONS – WSCTS, http://www.wscts2019.com).

Форумът започва утре, 5 септември, и ще продължи до 8 септември в НДК

Председател на Организационния комитет на конгреса е проф. Генчо Начев, директор на УМБАЛ „Св. Екатерина“.

Очаква се да пристигнат близо 1500 гости от цял свят, видни хирурзи от трите специалности – гръдна, съдова и кардиохирургия

Регистрираните участници са от повече от 40 страни от целия свят. Сред лекторите са и 25 от най-изтъкнатите световни хирурзи от трите специалности.

 

Официалната церемония по откриване на конгреса е от 9:00 до 9:30 часа на 6 септември (събота) в Зала 3 на НДК. Очаква се лично министър-председателят Бойко Борисов да приветства участниците в престижния форум. На церемонията ще присъстват и председателят на Комисията по здравеопазване в Народното събрание д-р Даниела Дариткова, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, ръководители на здравни заведения и др.


Сред широкия кръг

теми, които ще разглеждат участниците в световния конгрес

са новите технологии и иновациите в областта на кардиохирургията, спешната коронарна хирургия, гръдната и торакоскопската хирургии, неонаталната кардиохирургия, съдовата хирургия, предизвикателствата пред гръдната и сърдечната трансплантации 50 години след началото и други.


Сред

акцентите на научната програма

ще бъде и съвместната сесия между различните световни, европейски и български съсловни дружества и тяхното ефективното взаимодействие в областта на новите медицински открития и практики.


По време на сесията ще бъдат обсъдени и организационни въпроси, като от 06.09.2019 г. проф. д-р Генчо Начев ще бъде новият президент на световното дружество.

Коментари