Публикация

Бойко Борисов: Правителството подкрепя необходимостта от реформиране на здравеопазването

Бойко Борисов: Правителството подкрепя необходимостта от реформиране на здравеопазването

Усъвършенстването и непрекъснатото надграждане на знанията и уменията на нашите лекари и медицински специалисти означават още по-качествени и съвременни грижи за българските пациенти.


Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с президента на Световната медицинска организация проф. Леонид Айделман и президента на Югоизточноевропейския медицински форум доц. Андрей Кехайов. На разговорите присъства и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, информира правителствената пресслужба.


Проф. Леонид Айделман е на посещение в София, за да участва в

Десетия международен медицински конгрес

организиран от Югоизточноевропейския медицински форум. Събитието се провежда под патронажа на Министерството на здравеопазването.


По време на срещата с премиера Борисов беше обсъдена възможността за по-тясно сътрудничество със Световната медицинска организация и Югоизточноевропейския медицински форум с цел намирането на по-ефективни решения на здравеопазването през XXI век.


Доц. Кехайов отбеляза, че в рамките на медицинския конгрес у нас ще бъде приета Резолюция от София, която да очертае и да даде насоки за новите тенденции в сектора. А с присъствието си проф. Айделман, който е президент и на Израелската медицинска асоциация, заявява подкрепата си за всички лекари и медицински специалисти в тази част на Европа.


Министър Ананиев изтъкна, че

основните приоритети в политиката на Министерството на здравеопазването

в значителна степен съвпадат с вижданията на Световната медицинска организация за налагащите се промени в здравните системи в световен мащаб.


Премиерът Борисов подчерта, че българското правителство подкрепя необходимостта от реформиране и оптимизиране на здравеопазването у нас с цел осигуряване на лечение на високо европейско ниво.


Световната медицинска организация представлява близо 9 милиона лекари по света в повече от 100 държави. Нейната мисия е да служи на човечеството, като се стреми да постигне най-високите международни стандарти в медицинското образование, наука и етика, както и да спомага за адекватно здравеопазването за всички хора по света.

снимка: Министерски съвет

Коментари