Публикация

„Игри на доверието”: Бъдещите военни лекари спасяваха ранени колеги в тежки условия

„Игри на доверието”: Бъдещите военни лекари спасяваха ранени колеги в тежки условия

Тежки изпитания и оцеляване в разнообразни условия посрещнаха след лятната ваканция курсантите от специалност „Военен лекар”.

Обединени, първите два випуска се събраха на лагер

който им предложи много препятствия и нови уроци. Гребане, плуване, „игри на доверието” и спасяване на ранен колега бяха само част от занятията на бъдещите военни лекари. Съвсем наскоро курсантите имаха възможност да тренират и изучават и водолазни спускания, които се оказаха неустоимо предизвикателство за тях, откривайки магията на водния космос и придобивайки знания и умения как безопасно да покоряват дълбокото синьо.

 

Това е само част от богатата обучителна програма, която предлага тристранният проект на Военномедицинска академия, Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ и Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ - Варна.

Студентите ще имат възможност да управляват виртуални кораби

на най-модерните симулатори в Европа и да контактуват с курсанти от целия свят.

 

Добрата подготовка на завършилите тази специалност им дава възможност за повишаване на квалификацията не само в България, но и във всички страни-членки на НАТО.

Специалността „Военен лекар” предлага много изпитания, но и сигурна реализация

Студентите посещават курсовете без такси за обучение и в двата университета, тъй като разходите се поемат от Министерството на отбраната. Освен това, имат и гарантирана реализация след завършване с договор за работа като военен лекар за 10 години.

Коментари