Публикация

След воинската клетва: Бъдещите военни лекари започнаха подготовка и в МУ-Варна

След воинската клетва: Бъдещите военни лекари започнаха подготовка и в МУ-Варна

За трета година Медицински университет – Варна посрещна първокурсници по специалност „Военен лекар”, които се обучават съвместно с Военномедицинската академия и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ - „Военен лекар“.

Новата академична 2019/2020 година беше открита с тържествен водосвет за здраве

и благополучие, отслужен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Предстои ви да се срещнете с доказани експерти в своите области, които ще Ви учат не само на теория, но и на практика. Вашите преподаватели ще бъдат едни от най-изтъкнатите специалисти в областта на медицината и здравеопазването. Ще имате възможност да разширите и задълбочите интересите си и да докажете своя потенциал. Основната ни цел е да подготвим висококачествени медицински кадри и хора, които ще бъдат отговорни и взискателни както в своята професия, така и в ежедневната си работа!, обърна се към студентите ректорът на университета.

На първия учебен ден присъства и полк. доц. д-р Георги Попов - заместник-началник по учебно-научната дейност на ВМА. Той приветства целия преподавателски състав и всички студенти, които по думите му винаги са

сред най-подготвените и квалифицирани кадри

Всички Вие трябва да се гордеете с направения избор и да сте готови да дадете най-доброто от себе си в процеса на обучение, за да излезете уверени и със самочувствие пред Вашите колеги и пациенти. Обръщам се специално и към студентите по направление „Военен лекар”: положете максимални усилия, за да ни накарате да бъдем горди! Желая Ви крепко здраве, неизчерпаема енергия и нови успехи, пожела заместник-началникът на ВМА.

Снимкa: Медицински университет - Варна

Коментари