Публикация

"Бяла Лястовица" - кампания безплатни прегледи за рак на гърдата

"Бяла Лястовица" - кампания безплатни прегледи за рак на гърдата

Всяка година през октомври в КОЦ - Бургас обръщаме специално внимание на рака на гърдата. И тази година няма да направим изключение - през целия месец ще провеждаме безплатни профилактични прегледи, защото вярваме, че профилактиката е първата стъпка към по-ранната диагноза и успешно лечение на тази болест.
Не правим обаче само една стъпка, а продължаваме и след това.

 

Заповядайте в 19:00 на 2 октомври 2019 в зала "Георги Баев" на Морско казино, гр. Бургас, където официално ще бъде открита кампанията на КОЦ - Бургас "Бяла Лястовица", даваща начало на профилактичните прегледи. Нейна цел ще бъде и представянето на специализиран екип за профилактика, диагностика и лечение на рак на гърдата.

 

Смятаме, че освен да съществува на хартия, това трябва да бъде реално рутинно функциониращ екип от лекари-специалисти, които да участват и организират лечението на пациентите с тази диагноза. Независимо, че има и единични други подобни екипи в страната, полагаме усилия да създадем първия реално функциониращ екип, който да работи за ранно откриване и да организира специфичното лечение и проследяване при тези пациенти.

 

Ракът на гърдата не е една болест, а съвкупност от различни процеси, започващи в гърдата, но с много различно поведение според биологията на тумора. Това налага обширно познание и опит, който не може да бъде придобит за няколко месеца. Работим за създаването на този екип над година и вече виждаме промяна.

 

Нека заедно открием нашата бяла лястовица, която да донесе повече надежда за всеки пациент с рак на гърдата.

 

Съорганизатор Онкоболни и приятели .

Коментари