Публикация

БАПЗГ поздрави пациентски организации за Световния ден за безопасност на пациента

БАПЗГ поздрави пациентски организации за Световния ден за безопасност на пациента

Председателят на УС на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи г-жа Милка Василева изпрати поздравителен адрес до председатели на пациентски организации у нас във връзка с отбелязването за първи път в България и по света на Световния ден за безопасност на пациента.

През май 2019 г. по време на 72-рата сесия на Световната здравна асамблея 194 държави - членки на Световната здравна организация се обединиха и определиха 17-ти септември за Световен ден за безопасност на пациента, който ще се отбелязва всяка година под надслова: „Безопасност на пациентите: глобален здравен приоритет“.

"За да има сигурност за пациентите е задължително медицинските специалисти да имат отлична професионална подготовка и да следват своето призвание и висок морал. Нужни са конкретни стъпки и гаранции за професионалното развитие на кадровия потенциал в системата, за осигуряване на добри условия на труд и адекватно заплащане, за приемане на нужните стандарти и добри практики по медицина и здравни грижи, както и за изготвяне на дългосрочна стратегия за развитието на здравеопазването у нас с ясна визия за мястото и ролята на лекарите и специалистите по здравни грижи в профилактиката, превенцията, диагностиката, лечението и рехабилитацията", се казва в поздравителния адрес на БАПЗГ.

"За постигане на високите цели, които си поставяме, ние от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и занапред ще продължим да разчитаме на партньорството с всички пациентски организации, което успяхме да изградим и  надградим през годините.   

Нека покажем, че заедно можем да постигнем много за здравето, сигурността и просперитета на обществото!", завършва поздравлението си Милка Василева.         

Поздравителния адрес на БАПЗГ можете да видите в прикачения файл.

 

Прикачени файлове

БАПЗГ - Поздравителен адрес.pdf

Коментари