Публикация

Месец на Образната диагностика. Гласувайте за колегата, който ви вдъхновява!

Месец на Образната диагностика. Гласувайте за колегата, който ви вдъхновява!

Кампанията на CredoWeb Лекарят, който ме вдъхновява продължава с Месец на Образната диагностикаОт 18 септември до 31 октомври 2019г. Вие – българските лекари, имате възможност да номинирате, гласувате и излъчите най-достойния и вдъхновяващ специалист по ОБРАЗНА ДИАГНОСТИКА.

 

Той може да бъде:

 

  • Ваш учител, който Ви е запалил по медицината или по специалността Ви;
  • колега, от когото се възхищавате;
  • млад специалист, който Ви кара да чувствате удовлетворен, че след Вас идва ново  достойно поколение медици;
  • новатор, който прилага иновативни методи и прославя българската медицина по света;
  • мениджър, превърнал болницата/клиниката Ви в модерно лечебно заведение;
  • лидер, който се бори за достойно възнаграждение и условия на труд.

За да гласувате в кампанията, трябва да сте регистриран в CredoWeb медицински специалист - лекар, специализант, друг медицински специалист, медицинска сестра, фармацевт, студент  по медицина или здравен експерт. Можете да дадете своя вот за всеки номиниран, независимо дали е от Вашата специалност или град. 

Гласуването става чрез бутона + ПОСЛЕДВАЙ на CredoWeb профила на номинирания лекар

*Ако вече следвате профила на номинирания колега, трябва да натиснете бутона два пъти, за да спрете следването и да го последвате отново. Само така системата ще отчете Вашия глас!

 

*Ако искате да номинирате колега, чието име не фигурира в списъка с вече номинираните, пишете ни на имейл v.hristova@credoweb.bg! Пишете ни КОГО номинирате и ЗАЩО го номинирате!

 

За най-вдъхновяващ специалист по ОБРАЗНА ДИАГНОСТИКА ще бъде обявен лекарят, събрал най-голяма подкрепа от колеги в периода на кампанията. Победителят ще получи специалната значка на CredoWeb "Лекар, който вдъхновява". За него ще бъде заснет и изработен филм, представящ професионалните му постижения.

 

Пълните подробности и правила за участие в кампанията ще намерите тук>>>

Лекарят, който ме вдъхновява - Образна диагностика

Ето кои са номинираните до момента специалисти:

 

Проф. Милан Тотев е началник на клиниката по образна диагностика в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" – София и председател на Българската асоциация по радиология (БАР). Завършва медицина през 1982 г. в Медицинския университет - София. През годините интересите му се насочват към интервенционалната рентгенология, особено извън съдовата й част, в която област има множество публикации и разработки. Има публикации в 69 научни списания в България и 8 в чужбина на различни теми от Образната диагностика. Участвал е в научни мероприятия в България със 93 доклада и постера, а в чужбина с 38. Три от постерите му в България са печелили награда за най-добър постер на съответното научно мероприятие. По време на 32-ия конгрес на Словашката асоциация по радиология (2001) е награден с почетния медал на асициацията. Член е на Редакционната колегия на списание „Рентгенология и Радиология”. Членува също в CIRSE (Cardiovascular and interventional society of Europe - Европейската асоциация по Кардиоваскуларна и Интервенцинолна рентгенология, ESR (Европейската асоциация по радиология), ESER (Европейската асоциация по спешна радиология), GREF (Групата на преподавателите-франкофони по образна диагностика), ASER (Aмериканската асоциация по спешна радиология), БДСМ (Българското дружество по спешна медицина), BCR (Балканския конгрес по радиология). Проф. Тотев е номиниран заради високите си професионални постижения и непрекъснат стремеж към развитие на Образната диагностика в България.

Гласувайте за проф. Тотев тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Доц. Мария Недевска завършва медицина през 1994 г. в Медицински Университет –Стара Загора. Работи и специализира Образна диагностика в Окръжна болница - Ямбол, Клиника по образна диагностика към Медицински Университет - Стара Загора, Клиника по образна диагностика в Александровска болница - София и IV Градска Болница в София. Придобива диплом за специалност „Образна диагностика“ през 2003 г. от Медицински Университет, София. Последователно е началник на Отделение по Образна диагностика в УМБАЛ “Св. Екатерина“ (2003-2010) и на Клиника по Образна диагностика в УМБАЛ “Св. Анна“, София (2010-2015). От октомври 2015 г. отново е начело на Отделението по Образна диагностика на УМБАЛ “Св. Екатерина“, София. Владее всички конвенционални образни методи, с допълнителна специализация и квалификация в областта на торакалната сърдечно-съдовата, спешната и абдоминална диагностика. Научната си дейност започва през 2006 г. и след успешно положен изпит е зачислена за докторант към Катедра по Образна диагностика към Медицински Университет, София. През 2009 година успешно защитава докторска работа на тема „Компютър-томографска диагностика на аортна дисекация и вариантите й“. От 2013 г. е назначена за  доцент към Катедра по Образна диагностика към Медицински университет, София. Активно преподава на студенти и специализанти по Образна диагностика. Номинирана заради това, че успешно мотивира младите колеги да вървят напред в специалността и да се развиват въпреки всички трудности.

Гласувайте за доц. Недевска тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Доц. Николета Трайкова е преподавател по Образна диагностика в Медицински университет - Пловдив и част от екипа на Отделението по Образна диагностика към УМБАЛ ''Св. Георги''. Кариерата й стартира с отличен успех по медицина и редица награди в научни конкурси за младежи и стипендии за водещи клиники в Западна Европа. През 2004г. придобива специалност по Образна диагностика, а през 2010 г. става магистър по Здравен мениджмънт. Има професионална квалификация по компютърна томография и магнитно резонансна томография, както и над 60 научни статии в български и чуждестранни медицински издания. В последните години доц. Трайкова се изявява като много успешен лектор в международните образователни прояви на ESOR зад граница. Вече втора година тя води Програмния научен комитет на Балканския конгрес по радиология, а през 2015 г. беше организатор на конгреса на Българската асоциация по радиология, който върна интереса на младите хора към радиологията. През 2018 г. получи най-голямото признание за български рентгенолог в Европейското радиологично общество. По предложение на Борда на директорите на Европейското дружество по радиология доц. д-р Трайкова бе избрана за председател на Комитета по комуникации и външна политика, член на програмния комитет на 25-ия Европейски конгрес по радиология – ECR’2019 Programme Planning Committee и бе утвърдена в състава на петчленния Изпълнителен комитет на Европейското училище по радиология (ESOR Steering Committee). Номинирана заради будния си научен интерес, с който се стреми да зарази и тепърва прохождащите лекари, и нейната отдаденост на медицинската професия и размах на работа, която има отзвук сред медицинските среди в цяла Европа. Според нейните колеги именно тези успехи са предпоставка доц. Трайкова да носи титлата Лекар, който вдъхновява.

Гласувайте за доц. Трайкова тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Проф. Галина Кирова е началник на Клиника по Образна диагностика в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Владее всички конвенционални и специализирани методики в областта на образната диагностика. Научната си дейност започва през 1992 г. във ВМА, София. През 2000г. защитава дисертационен труд, свързан с особеностите на диагностиката на дифузните заболявания на белия дроб и през 2006 г. се хабилитира. Притежава диплома за Здравен мениджмънт от 2000 г. Специализирала е в Университетските болници в Упсала, Швеция; Гент, Белгия; Бордо, Франция и Онкологичния център в Марсилия, Франция. В последните години клиничният й и научен интерес е ориентиран и към образната диагностика на сърцето и съдовете. Автор е на повече от 150 публикации в национални и международни списания. Организатор и лектор на редица национални и международни форуми в областта си. Проф. Кирова е вицепрезидент на Българска Асоциация по Радиология, заместник главен редактор на научното списание “Рентгенология и Радиология”, член е на редакционния съвет на списание “Ревматология” и списание “Онкологус”. Основател и председател на Българското дружество по кардиоторакална рентгенология за мандат 2010-2014 г. и член на борда на Европейското дружество по кардиорентгенология. Проф. Кирова е член на борда на Българското ендоваскуларно дружество за мандат 2010-2014 г., както и редовен член на редица Европейски и национални научни дружества. Номинирана от проф. Боян Балев, според когото: „кампанията няма да е пълноценна без нейната номинация, тъй като всички специалисти по Образна диагностика в България ценят нейното мнение“. Проф. Кирова е номинирана и от екипите на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда за това, че името на кампанията абсолютно точно я описва. Тя е лекар, който вдъхновява, едновременно предизвиква уважение, доверие и авторитет сред пациентите и колегите си, и в същото време е винаги готова да споделя и предава своите знания, да създава общности, които работят за развитието на Образната диагностика в България, да посочва проблемите и да предлага решения за тях. 

Гласувайте за проф. Кирова тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Чавдар Бъчваров е началник Ангиографски сектор към клиника по Образна диагностика на УМБАЛ „Св. Марина", - Варна. Завършва Медицински университет- Варна. Работи като лекар в Общинска болница Омуртаг и лекар - ординатор в Ангиографски сектор към клиника по „Образна диагностика" на Университетска болница „Св. Марина" Варна. От 1999 год. е специалист по образна диагностика. През 2016 г. защитава докторска дисертация на тема „Ендоваскуларно лечение на руптурирали интракраниални аневризми, артериовенозни малформации и каротидо-кавернозни фистули". През 2007 год. е сертифициран със сертификат за „Инвезаивна образна диагностика и интервенционална рентгенология". Д-р Бъчваров има редица специализации във водещи центрове в Европа: Швейцария - васкуларни интервеции, Белгия – периферни васкуларни интервенции, в  Гърция, Германия, и Франция специализира върху ендоваскуларно лечение на интракраниални аневризми и артериовенозни малформации, както и ендоваскуларно лечение на исхемични мозъчни инсулти. Номиниран от колеги по време на 18 Конгрес на БАР.

Гласувайте за д-р Бъчваров тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Марин Пенков е началник на отделението по Компютърна и магнитно - резонансна томография към УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ – София. Завършва медицина през 2003 г. в МУ-София. През 2009 г. придобива специалност Образна диагностика. Работил е последователно в отделенията по Образна диагностика към „УБ Лозенец“  и  Токуда Болница София. Професионалният му интерес е насочен в сферата на неврорадиологията и  мускулоскелетната систeма. Номиниран като добър млад специалист, избрал да остане и да развива медицината в България - учредител и член на Управителния съвет на Българската асоциация по кардиоторакална рентгенология, както и на Българското дружество по ендоваскуларна терапия. Д-р Пенков членува също в българската и европейската асоциации по радиология (БАР и ESR), в Европейската асоциация по неврорентгенология (ESNR) и Европейската асоциация по гастроинтестинална рентгенология (ESGAR).

Гласувайте за д-р Пенков тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Проф. Начко Тоцев е началник на Клиника по Образна диагностика в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ - Плевен. Проф. Тоцев е и зам.-декан факултет "Здравни грижи" при Медицински Университет - Плевен, както и ръководител катедра "Рентгенология". Има дисертационен труд на тема „Рентгенови проучвания върху осификацията на дисталната част на ръката при деца и юноши с отклонения в линейния и тегловен растеж”.  Провел е редица специализации в Германия, Австрия, Чехия, САЩ и др. Номиниран заради дългогодишния си опит, преподавателска и научно-изследователска дейност в областта на Образната диагностика.

Гласувайте за проф. Тоцев тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Проф. Боян Балев е началник Клиника по образна диагностика в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. и ръководител Катедра по Образна диагностика и лъчелечение към Медицински университет – Варна. Завършва медицина в МУ – Варна през 1983 г., а от 1987 г. е асистент в Катедрата по образна диагностика. Придобива специалност рентгенология през 1987 г. и по-късно защитава дисертационен труд на тема „Диагностични възможности на образните методи при скелетни дисплазии“. Има 125 публикации и над 60 участия в научни конгреси у нас и в чужбина. Основните му научни разработки са в областта на: вродените и наследствени заболявания на скелета, детската рентгенология, пренатална образна диагностика, онкология, дихателна система, хематология, неваскуларна интервенционална рентгенология. Членува в Българската асоциация по радиология (БАР), European Society of Radiology, Българската асоциация по ултразвук в медицината (БАУМ), Балканското дружество по рентгенология (BSR) – член на борда, Председател на ХІ Конгрес на БАР, Българското дружество по интервенционална рентгенология. Член е на редационната колегия на сп. "Рентгенология и радиология". Номиниран като прекрасен човек и специалист, вдъхновил много млади колеги да се отдадат на специалността.

Гласувайте за проф. Балев тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Доц. Мартин Крупев е началник на Клиника по Образна диагностика в УМБАЛ Александровска. Завършва медицина през 1995 г. в Медицински университет – София и оттогава работи в Александровска болница, а впоследствие е и главен асистент в МУ – София. Специализирал е в Австрия, Германия, Холандия, Полша и др. Автор е на многобройни научни трудове и доклади пред авторитетни национални и международни форуми. Част от научно-преподавателската му дейност са лекциите и практическите занимания със студенти, както и научно ръководство на студенти за техни конгреси и колоквиуми на специализиращи лекари. Изнася лекции на специализиращи образна диагностика лекари и рентгенолози със специалност в областта на неврорентгенологията, АГ, гастроентерологията и хирургията, нефрологията, онкологията, ортопедията и травматологията. Номиниран като добър и отдаден преподавател.

Гласувайте за доц. Крупев тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Доц. Дора Златаревa завършва МУ Пловдив, където придобива специалност Образна Диагностика през 2002г. От 2011 г. работи към МУ София и УМБАЛ Александровска, София. Защитава дисертация на тема Образна диагностика при фокална епилепсия и някои наследствени неврологични заболявания. Интересите й са насочени в областта на Неврорентгенологията, Педиатричната Неврорентгенология и Хибридната Образна Диагностика. Професинален опит придобива в Университетска Педиатpична болница Гаслини, Генуа  (Gaslini Children’s Hospital) , Национална болница по Неврология и Неврохирургия, Лондон (National Hospital for Neurology and Neurosurgery (NHNN), Queen Square).  Специализирала е за по-дълъг период в най-голямата детска болница в  UK – Great Ormond Street Hospital, където през последните  години работи по заместване. Доц. Златарева е активно ангажирана с обучението на специализанти, студенти и колеги с различни специалности, с интереси в областта на Неврорентгенологията. Притежава Европейски Диплом по Неврорентгенология и  в последните години е в изпитната комисия на Европейския борд по Неврорентгенология. Автор е на 150 научни публикации в български и чужди периодични издания. Член на Neuro subcommitte European Congress of Radiology 2015, 2016, 2017. Член на програмния комитет на Балкански конгрес по рентгенология последните 8 години. Лектор е на множество национални и международни конгреси и конференции и с голямо удоволствие споделя знанията си у нас и чужбина. Номинирана като специалист, който въпреки многобройните си възможности, е избрал да работи и живее в България.

Гласувайте за доц. Златарева тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Иво Гергов е специалист от Отделение по Образна диагностика в Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология – София. Завършва Медицински университет - София през 1993 г., специалност Образна диагностика взима през 2001 г.  Своите професионални интереси и умения насочва в областта на ранното откриване на рака на млечната жлеза. Изнася доклади в национални и международни форуми по Онкология и Образна диагностика. Води индивидуални обучения и изнася лекции в тематични курсове за следдипломна квалификация на лекари по мамография и ултразвукова диагностика на млечната жлеза. Активен участник е в Националната скринингова програма, международни клинични проучвания и др. Номиниран като един от водещите специалисти в областта на  мамологията, заради своя богат клиничен опит.

Гласувайте за д-р Гергов тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Проф. Георги Узунов е един от водещите специалисти по Образна диагностика във Варна, част от екипа на МЦ “Ибни Сина”. Завършил е Висшия медицински институт в Пловдив през 1966 г. От 1969 г. работи в Катедрата по рентгенология на Висшия медицински университет "Проф. Параскев Стоянов" във Варна. Защитил е две дисертации и е кандидат на науките и доктор на науките. От 1984 г. е доцент, а от 1992 г. - професор в МУ - Варна. Има научни интереси и практика в сферата на интервенционалната рентегология и ангиологията. Работи всички методи на образната диагностика - ехография, компютърна томография, магнитен резонанс, ПЕТ-скенер. В периода 1987 г. - 2005 г. работи като специалист по образна диагностика в Кувейт. Проф. Узунов е номиниран като основоположник на ангиографските изследвания във Варна и заради това, че екипно поставя началото на съвременните терапевтични интервенции с транслуменна балонна ангиопластика и стентиране в различни артериални басейни. Той е отдаден на науката специалист с висок профисионализъм и авторитет в лекарското съсловие.

Гласувайте за проф. Узунов тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Доц. Веселка Стойнова е началник Клиника по Образна диагностика в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост. Тя е един от водещите специалисти по образна диагностика в България с над 15 години опит. Участва в екипа за монтиране на първия за страната много детекторен Компютърен томограф за изследване на сърце. Специализирала е в Испания, Швеция, Унгария, Холандия, а в България участва като лектор в множество обучения на специализанти по образна диагностика, гастроентерология, неврология, нуклеарна медицина и кардиология. Лекторе и  на курсове от образователните програми Galen и ESOR, към Европейското дружество по Рентгенология – ESR. Председател е на дружеството по Рентгенология и член е на управителния съвет на Българското дружество по Кардио-торакална рентгенология. Носител е на множество награди сред които „Best doctors”, “Лекарите, на които вярвааме” и др.  Активен член и лектор на форуми на Европейската асоциация по рентгенология -Европейското дружество по кардиорентгенология, Европейско дружество по гастрорентгенология, Европейското дружество по Онкологична образна диагностика, Българското дружество по Рентгенология и др. Под нейно ръководство се извършват иновативни изследвания за България като 3D мамограф, виртуална колоноскопия и нискодозова компютърна томография, които са и златни стандарти в Европа и света.

Гласувайте за доц. Стойнова тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Любомир Трифонов е специалист по Образна диагностика в Стара Загора с над 20 години опит. Завършва МУ - Стара Загора през 1994 г. и придобива специалност Образна диагностика през 2001 г. Успешно завършва специализирани курсове за диагностика на млечна жлеза във Ферара, Италия и Виена, Австрия. Допълнителна квалификация придобива от специализирани семинари по образна диагностика на Royal College of Radiology UK и Залцбург, Австрия. Работил е като ординатор-рентгенолог в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович", а от 2004 г. е управител на Диагностична лаборатория "Ахилес". Член е на Управителния съвет на Български лекарски съюз в Стара Загора, на Българското и Европейското дружество за диагностика на гърдата (БДДГ и EUSOBI) и на БАР. Номиниран като отговорен и всеотдаен в работата си специалист, чиято човечност и добро отношение към пациенти и колеги го правят един от уважаваните специалисти в Стара Загора и региона.

Гласувайте за д-р Трифонов тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Алцек Цеков е специалист по Образна диагностика и ръководител на отделение по Образна диагностика в МБАЛ „Св. Панталеймон“ –Плевен. Завършва медицина през 1989 г. и тази година отбелязва 30 години от завършването си, както и 30 години като рентгенолог. В продължение на 15 години е работил като асистент в Катедра „Образна диагностика“ в МУ-Плевен, където е преподавал на студенти по медицина и рентгенови лаборанти. През този период се е занимавал и с инвазивна диагностика - ангиографски и съдови изследвания. След университетския период започва работи в МБАЛ „Св.Пантелеймон“, където работи ядрено-магнитен резонанс и компютърна томография със специални зони на интерес – мускулно-скелетна рентгенология, невро и уро - рентгенология, както и ангиографски изследвания на КТ. Д-р Цеков има и над 30 курса на обучения в различни университети и болници в Чехия, Португалия, Южна Корея и Будапеща. Автор и съавтор е на над 30 публикации. Номиниран от колегите в болницата като достоен лекар, заслужил да носи титлата „вдъхновител.

Гласувайте за д-р Цеков тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Димитър Казаков е началник на Отделението по образна диагностика в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов". Завършил е медицина през 1995 г. в МУ гр. Плевен. Специалност по Образна диагностика придобива през 2001 г. През 2006 г. успешно защитава докторантура към Катедрата по Образна диагностика при МУ гр. София на тема „Неспецифични възрастово-свързани лезии на бялото мозъчно вещество и когнитивните нарушения от васкуларен произход“ и придобива образователна и научна степен „Доктор“. Професионалните му интереси са свързани с магнитно-резонансната и компютър-томографската образна диагностика на централната нервна система. Има пет публикации в списанието Рентгенология и Радиология и множество участия в различни обучителни и научни форуми посветени на Образната диагностика. Под негово ръководството Отделението по образната диагностика в областната болница във Велико Търново се утвърди като едно от водещите в страната. В него с последно поколение техника се диагонстицират хора от няколко области, което е едно от ключовите доказателства за заслуженото от страна на пациентите доверие към екипа, ръководен от д-р Казаков.

Гласувайте за д-р Казаков тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

Вашите аргументирани номинации за Месеца на Образната диагностика можете да изпращате през целия период на кампанията (18 септември - 31 октомври 2019г.) на имейл v.hristova@credoweb.bg! Пишете ни КОГО номинирате и ЗАЩО го номинирате!

 

*В кампанията ще бъдат зачетени само гласовете от медицински специалисти, регистрирани като такива в платформата CredoWeb. Не се зачитат гласовете от профили тип „Потребител“. **В кампанията ще бъдат зачетени само гласовете, подадени в посочения период от 18 септември до 31 октомври 2019 г. ***КредоУеб не извършва никаква допълнителна селекция на излъчените кандидати. Процесът на номинации и гласуване е изцяло прозрачен.

Коментари