Публикация

Хирургът д-р Вълкан Иванов разшири приемното си време

Хирургът д-р Вълкан Иванов разшири приемното си време

Хирургът на Аджибадем Сити Клиник Варна д-р Вълкан Иванов разширява приемното си време и вече преглежда и в четвъртък. Той е и хирург по онкопластична хирургия на гърда - специалност, придобита във Великобритания, където има значителна практика.

 

В клиниката той и колегите му прилагат модела One-Stop-Clinic: в рамките на ден до няколко дни се прави бърза диагностика за рак на млечната жлеза с образни изследвания и кор-биопсия под ехографски контрол. След излизането на резултатите от патологията, се обсъжда план за лечение, който да е максимално ефективен и щадящ за пациентките. Кор-биопсията е широкоиглена биопсия и позволява да се вземе материал колкото оризово зрънце или по-скоро „цилиндърче“. Тя дава достатъчно материал за определяне морфологията и измененията на клетките и се препоръчва за диагностика на мекотъканните саркоми. В момента това е предпочитаната техника за извършване на биопсия при съмнения за рак. По време на процедурата се използва локална анестезия (упойка), за да намали дискомфорта на пациента.

 

В Аджибадем Сити Клиник Варна д-р Иванов си партнира с екип от опитни рентгенолози, с които съвместно коментират резултатите от ехография на млечна жлеза, мамография или ЯМР на гърди. Стремежът им е да се работи по най-съвременните стандарти за диагностика и лечение на рак на гърдата, каквито са установени в Европа и Америка. При новите практики се цели след събуждане от упойка оперираната пациентка да не е загубила гърдата си, което е силно травмиращо за психиката на жените. А в същото време да се предприемат действия, които да определят заболяването и стадия му и да се предприеме най-подходящото лечение.

 

Д-р Вълкан Иванов е завършил медицина във Варна. Работил е като асистент по обща, миниинвазивна и жлъчно-чернодробна хирургия в МБАЛ-ВМА-Варна. През 2011 г. придобива специалност Обща хирургия. От 2012-та година започва работа в АНглия като лекар-ординатор обща хирургия в Ashford (Kent) и през следващите 4 години се утвърждава до най-високата клинична болнична позиция във Великобритания и държавите от Британския съюз – консултант-хирург.

От ноември 2015 година до септември 2019 година работи последователно като консултант по хирургия на гърда в Singleton Hospital (Swansea, Wales), консултант по онко-пластична хирургия в Royal Stoke University Hospital (Stoke-on-Trent, West Midlands, England) и консултант по онко-пластична хирургия на гърда в Princess Alexandra Hospital (Harlow, Essex England) и Oxford University Hospitals.

Работи като специалист по обща хирургия и реконструктивна хирургия на гърда в Аджибадем Сити Клиник Варна и Майчин дом - Варна.

Коментари