Публикация

Приеха Българския фармацевтичен съюз в Международната федерация по фармация

Приеха Българския фармацевтичен съюз в Международната федерация по фармация

Българският фармацевтичен съюз (БФС) се присъедини към най-голямата фармацевтична организация в света – Международната федерация по фармация (МФФ/FIP). Съветът на федерацията единодушно прие за редовен член БФС – професионално-съсловната организация на магистър-фармацевтите в България, в навечерието на 79-ия Световен конгрес по фармация и фармацевтични науки в Абу Даби, Обединени арабски емирства.

Конгресът на МФФ е най-голямото събитие за професионалната общност на фармацевтите

За нас е удоволствие да посрещнем нашите колеги от България в Международната федерация по фармация. Знаем, че те пламенно се застъпват за нашата професия и повишават ролята на фармацевтите, така че българското общество да получава възможно най-добрите фармацевтични грижи. Очакваме с нетърпение да работим с Българския фармацевтичен съюз, да ги ангажираме във важни проекти и програми за подобряване на глобалното здраве

- заяви д-р Катрин Дъган, главен изпълнителен директор на Международната федерация по фармация.

Изключително се радвам за полученото признание на дългогодишните усилия на поколения магистър-фармацевтите и постиженията на фармацевтичната практика в България в навечерието на 25 септември – Международния ден на фармацевта. За нас е чест да сме част и да работим в най-голямата и авторитетна фармацевтична организация, да разширим възможностите и перспективите пред нашите членове и да имаме международна подкрепа и влияние

 

- каза проф. Илко Гетов, председател на Българския фармацевтичен съюз.

Членството на БФС позволява по-големи образователни възможности, международна подкрепа и развитие в глобален мащаб

Освен повече перспективи пред магистър-фармацевтите в България, членството в МФФ ще допринесе за повишаване на качеството на фармацевтичните грижи у нас.
В Международната федерация по фармация членуват 151 организации и индивидуални членове, тя представлява над 4 милиона фармацевти от цял свят.

Мисията на Федерацията

е да подобри здравето в световен мащаб, чрез усъвършенстване на фармацевтичното образование, фармацевтичните науки и фармацевтичната практика.


МФФ е основана през 1910 г. и е една от най-старите професионални фармацевтични организации в света. Тя представлява фармацевтите от аптеки за обслужване на амбулаторно болни и болничните и индустриалните фармацевти. Федерацията задава стандартите за бъдещето на професията. Всяка година около 10 000 фармацевти са ангажирани с проектите на Федерацията, чието седалище е в Хага, Кралство Нидерландия.

Снимка (МФФ/FIP): сертификатът за членство на БФС в МФФ бе официално връчен от д-р Катрин Дъган, главен изпълнителен директор на МФФ (вляво), и г-н Доминик Жордан, президент на МФФ (вдясно), на маг.-фарм. Венелин Сапунаров (в средата), който е официален делегат на БФС в МФФ и председател на УС на Регионална фармацевтична колегия София-столична на Българския фармацевтичен съюз.

Коментари